Kršćanska grupa Thoma Yorkea proglasila antikristom

Fotografija frontmana Radiheada pojavila se po društvenim mrežama kao upozorenje protiv sotonskog mamca.

Bizarno etiketiranje bizarne kršćanske grupe
Bizarno etiketiranje bizarne kršćanske grupe

Djelo je to bizarne kršćanske skupine New Generation For God koja svoju misiju opisuje kao “povratak nadnaravnih božjih moći na ulice” i “radikalna pomoć i blagoslov nadnaravne ljubavi Isusove svim posrnulima, prostitutkama, alkoholičarima, transvestitima, homoseksualcima i ovisnicima.”
Dušobrižnička je grupa na Twitteru objavila sliku s listom od “8 stvari koje Sotona koristi u porobljavanju i uništenju čovjeka”, a na nju su uključene pornografija, ateizam, vještičarenje i pohlepa. To dušobrižništvo ne bi bilo toliko problematično da se na istoj fotografiji ne nalazi i Thom Yorke, kao paradigmatski primjer grešnika, utjelovljenje vješca.

Ista je Yorkeova fotografija prošla već sito i rešeto, jer je eksploatirana i za rusku reklamu za lijekove, kao i za naslovnicu iranske knjige koja se bavi seksualnim i bračnim problemima.

Čini se da Thoma Yorkea to ne zabrinjava pretjerano i da mirno spava, vjerojatno uz “bedtime mix” kojega je složio za BBC Radio 1. Na njegovoj playlisti pjesama uz koje se najbolje zaspiva nalaze se Laurie Spiegel, Luke Abbott i James Holden, kao i Yorkeova solo verzija Radioheadove pjesme “Bloom”, koju je izveo na dobrotvornom koncertu u Parizu prošle godine.

Radihead je nedavno pozvao fanove na sudjelovanje u sljedećem glazbenom videu, zamolivši ih da im šalju jednominutne clipove.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh