KT Tunstall za rujan najavila album ‘KIN’

Prije svega dva mjeseca KT Tunstall objavila je EP izdanje ‘Golden State’, a sada najavljuje kolekciju od 11 pjesama u obliku novog, petog studijskog izdanja ‘KIN’, koje u Hrvatskoj očekujemo 9. rujna.

KT Tunstall 'KIN'
KT Tunstall ‘KIN’

Među 11 pjesama, na novom izdanju naći će se pjesma “Evil Eye”, koju se nalazi i na EP izdanju “Golden State”, pjesma “Two Way”, na kojoj se KT pridružio mladi talentirani pjevač, tekstopisac i gitarist James Bay, kao i aktualni singl “Maybe It’s A Good Thing”.

Nakon objave posljednjeg studijskog albuma “Invisible Empire // Crescent Moon” (2013.), glazbenica je odlučila uzeti dužu pauzu, a pomislila je i kako je završila s glazbom. “Kao umjetnica jednostavno sam osjećala da je nešto u meni umrlo”, objašnjava KT Tunstall, “Više se nisam htjela baviti glazbom, jednostavno sam pregorjela”. U tom periodu preselila je iz Velike Britanije u Kaliforniju, gdje se privikavala na svoju novu svakodnevicu. Ipak, kalifornijsko sunce i opušteni život doveli su je do toga da nakon višegodišnje pauze ponovno uzme gitaru u ruke i počne stvarati novi materijal.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OLTi_Eu5mtM[/youtube]

I sama priznaje da je snagu i inspiraciju pronašla upravo u Kaliforniji – pjesme su ispunjene energijom dobivenom iz prostranstva kalifornijskih pustinja, divljih oceanskih litica, intimne snježne zavijenosti Taosa, kao i osjećaja slobode dok je noćima vozila kroz kanjonske ceste, slušajući Neila Younga i bend Tame Impala.

KT vjeruje kako će upravo novim izdanjem započeti drugo poglavlje svoje višegodišnje glazbene karijere, a u tome joj je produkcijski pripomogao Tony Hoffer (Beck, Belle, Sebastian…), dok je sve pjesme napisala sama.

“KIN” – popis pjesama

1.Hard Girls
2.Turned A Light On
3.Maybe It’s A Good Thing
4.Evil Eye
5.It Took Me So Long To Get Here, But Here I Am
6.On My Star
7.Two Way (Featuring James Bay)
8.Run On Home
9.KIN
10.Everything Has Its Shape
11.Love Is An Ocean

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X