Kuća Muddyja Watersa postaje muzej

Kuća legendarnog šesterostrukog dobitnika nagrade Grammy, smještena u Chicagu, bit će pretvorena u muzej.

Čikaška kuća Muddyja Watersa spašena od rušenja i postaje muzej (Foto: Raymond Boyd / Getty Images – Universal Music)

Preuređena u ‘MOJO muzej’ u sklopu kuće će se nalaziti mala pozornica, studio za snimanje i prostor za druženje blues zajednice.

The National Trust for Historic Preservation dao je 50.000 američkih dolara za preuređenje kuće na broju 4339 u S. Lake Park Avenue u Chicagu kako bi se napravio ‘Muddy Waters MOJO Museum’. Potpora je došla kroz African American Cultural Heritage Action Fund i očekuje se da muzej bude otvoren unutar dvije godine.

Projekt je pokrenula Watersova praunuka Chandra Cooper, a muzej će biti priključen centru lokalne zajednice.

“Želja nam je podržati i starije umjetnike koji će moći nastupiti na maloj pozornici u sklopu muzeja, kao i to da mogu snimiti glazbu u studiju koji će se nalaziti u podrumu”, izjavila je Cooper za Hyde Park Herald objašnjavajući da je u podrumu bila prostorija za vježbanje u kojoj je Muddy Waters imao probe s glazbenicima.

Waters je kuću kupio 1954. godine i koristio je za probe sljedeće dvije decenije. Kuća je ubrzo postala omiljeno mjesto okupljanja brojnih glazbenika i zabavljača tadašnjeg vremena. Brojne noći su proveli u jam sessionima u podrumu, a Chandra Cooper navodi kako su mnoge legendarne pjesme nastale upravo u tom podrumu.

Nakon smrti blues legende 1983. godine, gradska uprava za graditeljstvo kuću je označila kao nesigurnu za boravak, a u posljednje vrijeme je bila predviđena za rušenje. “Novčana potpora došla je u pravom trenutku, ne samo kako bi spasili kuću, već i ponovno oživjeli ovaj legendarni prostor”, zadovoljno je izjavila Chandra Cooper.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X