KUD Idijoti na prvom mjestu najprodavanijih albuma u Hrvatskoj

Legendarni album KUD-a Idijoti ‘Gratis Hits Live!’ odmah po objavi pronašao svoje mjesto u vrhu liste aktualnih izdanja. Nakon redizajnirnog CD-a, objavljen je i dvostruki LP, koji se sinoć prodavao iu Kinu SC na zagrebačkoj premijeri filma o Tusti.

KUD Idijoti, Uljanik 1999 (autor fotografije Goran Šebelić)

Reizdani legendarni album KUD-a Idijoti “Gratis Hits Live!” nalazi se na prvom mjestu najprodavanijih izdanja službene top liste Hrvatske diskografske udruge. Objavljen u nakladi diskografske kuće Dancing Bear povodom 20. obljetnice albuma, ovaj uradak kultnog statusa zasluženo je odmah po objavi pronašao svoje mjesto u vrhu liste aktualnih domaćih i stranih izdanja, pozicionirajući se ispred najprodavanijeg stranog albuma Eda Sheerana “No.6 Collaborations Project”. Album je dostupan na redizajniranom CD izdanju te po prvi put na dvostrukom LP-u. “Gratis Hits Live!” je ujedno i jedino vinilno izdanje pulskog sastava dostupno na tržištu pa nesumnjivo predstavlja privlačan kolekcionarski primjerak koji će dugo biti među najpopularnijim albumima u Hrvatskoj.

KUD Idijoti ‘Gratis Hits Live!’

Dvadeset punih godina je prošlo od objave live albuma “Gratis Hits Live!”, snimanog 5. i 6. veljače 1999. u pulskom klubu Uljanik povodom 18. rođendana sastava koji je svojim djelovanjem prerastao pojam benda i postao simbol generacije. Kolekcija od 27 energičnih i beskompromisnih snimki objedinjenih na ovom izdanju najbolje dočarava iskrenu strast i stav ljudi koji su punk živjeli i disali, sve ono po čemu će se KUD Idijoti pamtiti.

Saznajte više: KUD Idijoti ‘Gratis Hits Live!’ – Svaka fontana sreće je premala za njih

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X