Kultni album ‘Bitanga i princeza’ Bijelog dugmeta dostupan je na digitalnim platformama

Četrdeset i pet godina poslije, ovaj kultni album miksan je s originalnih 24-kanalnih vrpci koje su sve ove godine pažljivo čuvane u arhivi Croatia Recordsa.

Bijelo dugme ‘Bitanga i princeza’

Nakon što je prošli tjedan pušten u pretprodaju, četvrti, najambiciozniji i po mnogima najbolji album kultnog Bijelog dugmeta, “Bitanga i princeza”, sada je dostupan i na digitalnim platformama.

Četrdeset i pet godina poslije, ovaj kultni album miksan je s originalnih 24-kanalnih vrpci koje su sve ove godine pažljivo čuvane u arhivi Croatia Recordsa. Vinilno izdanje albuma “Bitanga i princeza” u Abbey Road Studios rezao je Sean Magee, Grammyem nagrađeni ton majstor, a za novi miks albuma zaslužan je Goran Martinac iz Croatia Records Studija.

Vinil od 180 grama dolazi i s download karticom s .wav verzijama svih pjesama. Uz stereo verzije mikseva, spremna je Dolby Atmos verzija za digitalne servise kao i hybridni Super Audio CD s HiRes Stereo verzijom, te 5.1 surround mixom koji je u legendarnom Abbey Road studiju masterirao Simon Gibson.

No, nije samo zvuk taj koji će oduševiti diskofile. Obljetnički album “Bitanga i princeza” dolazi s originalnim cenzuriranim omotom Dragana S. Stefanovića.

Album donosi sedam izvrsnih pjesama – “Na zadnjem sjedištu moga auta”, “Ala je glupo zaboravit’ njen broj”, “Bitanga i princeza”, “A koliko si ih imala do sad” i “Ipak, poželim neko pismo” te emotivne balade “Kad zaboraviš juli” i “Sve će to mila moja prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš” u kojima Bijelo dugme prati simfonijski orkestar i zbor.

“I iz današnje perspektive, album ‘Bitanga i princeza’ jedan je od najzanimljivijih ostvarenja u ukupnoj produkciji Bijelog dugmeta. Osobno to doživljavam i kao svoj vrhunski doseg u davnim sedamdesetim godinama”, rekao je Željko Bebek, prvi frontman i po mišljenju mnogih obožavatelja grupe jedan od najboljih vokala Bijelog dugmeta.

Cijelu priču prati i videospot “Bitanga i princeza” iz 1980. godine koji je restauriran i podignut na Full HD kvalitetu u produkciji CroRec Videos.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X