Kultni Bauhausov singl ‘Bela Lugosi’s Dead’ ide na vinil poslije više od 30 godina

Leaving Records će, u partnerstvu sa Stones Throw Recordsom, 23. studenog, na vinilu i digitalnim platformama objaviti ‘The Bella Sessions’, kolekciju prvih Bauhausovih zajedničkih snimanja, nastalih tek šest tjedana nakon formiranja benda, 26. siječnja, 1979. godine.

Bauhaus (izvor: via Leaving Records)

Singl je ponovno remasterirala Mandy Parnell (producentica koja je radila s The XX, Feist, Sigur Rosom, Bjork, The Knifeom, Frightened Rabbitsima, Brianom Enom itd.) i to u londonskim Black Saloon studijima.

Riječ je o prvom izdanju prve sesije benda koja će sadržavati prvih pet Bauhausovih pjesama ikada (od koje su tri već objavljene), a bend će, na taj način, na vinilu, prvi put poslije 30 godina objaviti kultni singl “Bela Lugosi’s Dead”, izvorno objavljen 1979. godine, preko etikete Small Wonder Recordsa.

Dizajn izvorne singlice ‘Bela Lugosi’s Dead’ (izvor: via Leaving Records)

Pjesma je kasnije mjesto pronašla i na albumu iz 1982. godine “Press the Eject and Give Me the Tape”, široko utjecala na pop kulturu, (pojavljuje se i u uvodnoj sceni horora “The Hunger” s Davidom Bowiejem, Catherine Deneuve i Susan Sarandon), postavila kamen temeljac za čitav žanr i kasnije, doživjela čitav niz obrada, od Massive Attacka do Chvrchesa.

Kasnije ove godine obilježava se i 40. godišnjica benda, a etikete Beggars Banquet i 4AD, tom će prilikom, u limitiranoj ediciji, na vinilu, objaviti i dodatne dijelove iz Bauhausovog kultnog opusa.

Više detalja o tome uskoro.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X