Kupac samouništene Banksyeve slike ustraje u kupnji nakon što joj je samouništenjem porasla vrijednost

Umjetničke mini-drama u režiji najpoznatijeg uličnog umjetnika Banksya dobila i završni čin.

  • 15
    Shares
Banksy, ‘Djevojčica s balonom’ (izvor: Sotheby’s Facebook)

“Zadovoljno možemo najaviti da je najveći ponuđač Banksyeve ‘Djevojčice s balonom’ potvrdio svoju želju za akvizicijom novog djela koje je stvoreno u našoj aukcijskoj sali. Novonazvano djelo “Love is in the Bin”, postalo je prvo umjetničko djelo u povijesti koje je stvoreno uživo, za vrijeme aukcije. Kupac, europska kolekcionarka i dugogodišnja klijentica Sotheby’sa odlučila je nastaviti s kupovinom djela po istoj cijeni koja je ugovorena na našoj aukciji prošli petak navečer.”

U dodatku su i napisali: “Love is in the Bin” moći će se pogledati uživo u Sothebysevoj New Bond Street galeriji u Londonu tijekom subote i nedjelje između podne i pet sati popodne.”

Podsjećamo, Bankyseva uramljena “Djevojčica s balonom”, nakon što je, prošli petak, prodana za rekordnih 1,1 milijun dolara, automatski se samouništila onog trenutka kada je aukcijski čekić lupio u postolje, a aukcionar rekao: “Prodano!”

No, čini se da je završni čin ove mini-umjetničke drame obeshrabrujući. Čak i u pokušaju autorskog samouništenja djela, establishment, izgleda, pronađe način da i takvome, iscjepanome i praktički bezvrijednom djelu podigne vrijednost i da dapače, na njemu čak i dodatno zaradi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

. “The urge to destroy is also a creative urge” – Picasso

Objavu dijeli Banksy (@banksy)

  • 15
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh