L.A. trese veliki korupcijski skandal organizatora rave partyja

Pasquale Rotella, glavni i odgovorni direktor masovnog dance festivala Electric Dasy Carnival, vlasnik Insomniac events promotorske tvrtke, optuženik je zajedno s još pet osoba u velikom slučaju korupcije koji se otvorio vezano uz ikonu među gradskim stadionima, LA Coliseuma.

LA Memorial Coliseum - ponos grada koji ima 93,607 sjedećim mjesta našao se centru korupcijskog skandala uprave i organizatora masovnih rave partyja (Foto: Wikipedia)

Optužnica koja obuhvaća 29 optužbi za potkupljivanje, utaju, urotu i sukob interesa ilustrira kompliciranu mrežu dilova u pozadini glazbenih spektakla čiji rezultat su, navodno, preko 2,5 milijuna dolara zarade arene koji se našao u džepovima gradskih dužnosnika, Coliseum events managera Todda DeStefana i generalnog managera Patricka Lyncha. Pasquale Rotella i promoter Reza Gerami iz Go Ventures optuženi su za pomoć u tome.

Izjava javnog tužitelja objektivno potvrđuje brojne izazove s kojima se elektronička glazba bori na svom putu u mainstream, također skreće pažnju na negativan stav i stereotipe koji prate tu vrstu događaja: “U prošlosti su koncerti elektroničke glazbe, poznati pod nazivom rave u pravilu bili održavani ilegalno, bez dozvola i s jako raširenom upotrebnom droge. U posljednje vrijeme promotori takvih događaja uspjeli su ih dovesti u konvencionalne velike prostore suočavajući se s otporom javnosti zbog droge i drugih sigurnosnih razloga. Najbolji način obilaženja takvog otpora je korištenje veze iznutra. 2008. DeStefano, Gerami i Rottela dogovorili su osobnu isplatu DeStefanu za usluge pristupa Coliseumu po pristupačnoj cijeni. Lynch je za isplatu saznao u 2009. godini i nastavio “pomagati” u izvedbi dogovora.”

Nakon isplate 1,2 milijuna dolara jamčevine Rotellin odvjetnik je izjavio kako je riječ o “evidentno politički motiviranom i javno vođenom procesu”. Njegova je izjava prema tome da se ne osjeća krivim za optužbe koje bi ga mogle stajati 13 godišnje zatvorske kazne. Odvjetnik Patricka Lyncha također je dao izjavu o ne prihvaćanju krivnje po optužnici, dok je njegova stranka u drugom slučaju, vezanom za prevaru oko podugovarača održavanja Coliseuma priznao krivnju.

Istragu koja traje 13 mjeseci pratila je serija članaka u LA Timesu koja je započela nakon smrti petnaestogodišnjaka koji je 2010. umro od posljedica upotrebe ectasyja na Electric Dasy Carnivalu što je izazvalo bučnu reakciju javnosti koja je eskalirala do histerije.

Glasnogovornica javnog tužitelja Sandi Gibbons dala je medijima na uvid dokumente iz 2008. godine kojima se inicira trostrano partnerstvo između tvrtki Insomniac, Go Ventures i LACE (Los Angeles Coliseum Events) u vlasništvu DeStefana. Ugovor uključuje i neobičan konzultantski honorar u iznosu 10 posto bruto prodanih ulaznica po događaju DeStefanu koji je istovremeno bio event manager arene. Njegova kompanija duhovitog imena LACE (vezica) sklapala je i sponzorske ugovore direktno s DeStefanom kad je riječ o LA Coliseumu, dvostrukom domaćinu Olimpijskih igara i ponosu grada.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X