L.H.D. u Močvari – Bambijeve nove zgode

Osim novih pjesama čuli smo i ono što je Lada u ulozi glasnogovornice trija opisala kao ‘L.H.D. pjesme koje su, poput Hitchcocka, pojavljivale u cammeo ulogama na prošlim albumima’ njihovih bivših bendova The Strange i The Bambi Molesters.

L.H.D. u Močvari (Foto: Vedran Metelko)

Na natkrivenoj terasi Močvare sinoć je svoje prvo ozbiljnije predstavljanje pred zagrebačkom publikom održao surf rock trio L.H.D. koji čine Lada Furlan Zaborac, Hrvoje Zaborac i Dinko Tomljanović. Nakon njihovog razlaza s Daliborom Pavičićem koji je označio kraj postojanja The Bambi Molestersa per se te unio tektonske promjene i u njihov drugi zajednički bend The Strange, sisački trojac je nastavio s muziciranjem u svojoj prepoznatljivoj glazbenoj niši koja je za potrebe sinoćnje promocije opisana kao “exotica surf”. Da će se stvari odvijati u tom smjeru naznačeno je i dvama dvostrukim singlovima koje su objavili u posljednje dvije godine, prvo “Boiling Water, Dreamy Girl”/ “This Caramel Should Cover The Earth” krajem 2019., a zatim lani i “Blue Umbrella”/ “Green Voodoo”.

Upravo su nas s posljednjom od spomenutih uveli u sinoćnji koncert na kojem su u cijelosti predstavili materijal koji će se pojaviti na njihovom prvijencu “Off the Grid” koji se očekuje… nekad uskoro. Kao moguć datum spominje se početak iduće godine. Osim novih pjesama čuli smo i ono što je Lada u ulozi glasnogovornice trija opisala kao “L.H.D. pjesme koje su, poput Hitchcocka, pojavljivale u cameo ulogama na prošlim albumima” njihovih bivših bendova The Strange i The Bambi Molesters. Među njima smo tako, primjerice, čuli i skladbe poput “Wrong Turn” i “Rising East” s neospornog remek djela “As The Dark Wave Swells”, dok su za bis nakon jednosatnog nastupa sačuvane “La Bruta” benda The Flaming Sidburns čiji gitarist, saznali smo gostuje na “Off the Grid”, te “Malaguena” koja i bez pomoći puhačke sekcije zvuči moćno i ubojito.

L.H.D. u Močvari (Foto: Vedran Metelko)

Čini se da smo ugazili u razdoblje u kojemu s koronavirusom učimo živjeti kao, prema predsjednikovim riječima, s karijesom, pa klubovi pokušavaju koncertnim programom prizvati “staro normalno”. Dok ih većina inzistira na COVID potvrdama s neograničenom prodajom ulaznica, Močvara ih ne traži već se drži politike s mjerama poput distance i smanjenog broja posjetitelja. Sinoćnji je koncert tako imao ozračje obiteljskog okupljanja prijatelja benda, pa je i Lada prokomentirala da, nakon što je progledala od svjetla reflektora, vidi da su u publici svi poznati. Natkrivena je terasa, pak, ozračjem možda ugodnija od unutrašnjosti kluba, ali prikladnija je za nastupe kantautora nego za bend s bubnjevima, pa zvuk ponešto odzvanja, ali nedovoljno da pokvari ugođaj šezdesetih koji su L.H.D. majstorski dočarali svojom glazbom, baš kao i nekad kao The Bambi Molesters.

Nastup je, kao što rekosmo, bio kratak i sladak, a druženje je dovršeno i više nego pristojno, prije 22 sata. Ali tako to već ide drugu godinu zaredom. Mi se i dalje nadamo se da će u 2022. biti bolje, a sada znamo da se imamo razloga nečemu i radovati. To su, dakle, L.H.D. i njihov album “Off the Grid”, kao i njegove koncertne promocije koje nas zasigurno očekuju.

*Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X