LADO Electro u Vintage Industrialu – nepresušno vrelo domaćeg folklora

Predstavljanje drugog albuma LADO Electro projekta Hrvoja Crnića Boxera i Borisa Harfmana Harija izazvalo je poveći interes publike u utorak u Vintage Industrialu.

LADO Electro u Vintage Industrialu (Foto: Zoran Stajčić)

Vintage Industrial Bar bio je krcat u utorak, a Ladarice su uskomešale energiju prisutnih svojim vokalnim izvedbama i svako malo dovodile do euforije. I dakako time po tko zna koji put u povijesti tog uglednog ansambla dokazale koliko može biti moćan naš folklor.

LADO Electro u Vintage Industrialu (Foto: Zoran Stajčić)

Upravo objavljeni album „LADO Electro 2.0 Memorabilium“ kao najveći adut nudi poseban fokus na vokalni izričaj, a u tom svjetlu je protekao i promotivni koncert. Dakako i u vizualnom smislu se pazilo na detalje, od kostimografije članica i članova ansambla koji su se često izmjenjivali i držali pozornost prisutnih tom dinamikom događanja na pozornici, preko Hrvoja Crnića Boxera i Borisa Harfmana Harija koji su također bilo obučeni u mornarske majice, pokladnih maski na pozornici, pa do projekcija na video zidu iza njih. U biti činilo se da su jedino te projekcije najslabija karika, jer su funkcionirale kako treba u ozračju kad su se na njima prikazivali pejzaži primorskog i dalmatinskog krša, a manje kad se posezalo za party motivima ‘digitalnih turbulencija’ i snimkama miks pultova. No u konačnici, gotovo dvosatni nastup svakako je držao tenziju prisutnih.

Hrvoje Crnić Boxer (Foto: Zoran Stajčić)

Boxerov i Harijev ‘digitalni potpis’ može se okarakterizirati kao decentna minimalistička intervencija. U većini pjesama drže samo pozadinsku zvučnu kulisu, a namjera da upumpaju party ritam gotovo je bila minimalna i ostavljena za sam kraj kada se u neku ruku i očekuje krešendo događaja, a također su izbjegli igranje s auto-tuneom, te ostavili vokalne izvedbe pjevačica u originalnom ruhu.

LADO Electro u Vintage Industrialu (Foto: Zoran Stajčić)

Dakako, u takvoj ‘podjeli karata’ Ladarice su držale najznačajnije adute na koncertu u Vintage Industrialu, bilo da je riječ o zbornim ili solo izvedbama. Može se samo u superlativima govoriti o sukusu njihove točne izvedbe, snage glasnica i uloženih emocija. Čista epika koja je kulminirala zbornom izvedbom pjesme „Lepi valcer“, inače odabrane kao posljednji singl, a potom i na bis izvedenom „1 pura 2 pandura“, koja je posebno razbuktala reakciju publike.

LADO Electro u Vintage Industrialu (Foto: Zoran Stajčić)

Ako se po jutru poznaje dan, nije teško zaključiti da će LADO Electro u ovoj formaciji izmamiti ovacije gdje god se u skorašnjoj budućnosti popnu na pozornicu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X