Legendarni DJ Greg Wilson remiksirao beogradski bend Bella Technika

Najnoviji remiksi beogradskog benda Bella Technika koje je uradio čuveni DJ Greg Wilson biće objavljeni 31. siječnja kao najnoviji vinil u katalogu poznate londonske etikete Super Weird Substance. Na EP izdanju će se naći tri remiksa, od kojih jedan sa njujorškom pjevačicom Sarom Lucas, kao i jedna dosad neobjavljena originalna pjesma benda.

Bella Technika i Dj Greg Wilson ‘Substance Select Vol.2’

Greg Wilson je ušao u povijest kao prvi britanski DJ koji je davne 1983. godine nastupao uživo u TV programu BBC-ja, i dobitnik je brojnih nagrada: magazin Rolling Stone je njegove mikseve uvrstio u Top 25 svih vremena, DJ Magazine ga je uvrstio u Top 20 remiksera svih vremena, dok je jedan od njegovih mikseva uvršten u 10 najboljih u cjelokupnoj povijesti emisije “Essential Mix” na BBC Radio 1.

Svaki od remiksa Belle Technike sa izdanja “Substance Select Vol.2” je posebno najavljen na Bandcamp stranici benda.

A1) U svom tradicionalno razigranom maniru Greg i Ché Wilson potpisuju prvi remiks, vodeći uvodnu pjesmu s albuma (“Reinvented Daily”) na psihodelično putovanje obilježeno upotrebom vocodera i dub efekata.

A2) Za drugi remiks bio je zadužen Lee Perry AKA Peza – njegov “acid trip” i acid zvuk dopunjuje primalni vokal Sare Lucas, što pjesmu “I Feel Light” vraća u dane kada je house glazba bila na svom vrhuncu.

AA1) Sljedeći je Henry Greenwood sa uvrnutom i potpuno “svojom” verzijom pjesme “Heat Control”, u kojoj repetitivni vokali Katarine Jovanović, Bojana Drobca i Mikija Ristića prosto lebde iznad groovaa koji stabilno grabi naprijed.

AA2) EP izdanje zatvara originana verzija pjesme “Suddenly I Feel So Light” demonstrirajući specifičnu fuziju živog i elektronskog zvuka koja je bendu donijela priznanja širom Europe.

Podsećamo, Bella Technika je svoj prvi album “Section” objavila u ožujku prošle godine u suradnji nezavisne etikete Bravo Boys, Odličnog Hrčka (RS) i PDV-a (HR).

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X