Leonard Cohen objavljuje novi album krajem siječnja

Novi studijski album ‘Old Ideas’ Leonarda Cohena u prodaji će se naći 31. siječnja 2012. godine.

Leonard Cohen 'Old Ideas'

U deset pjesama novoga albuma poetski se obrađuju neke od temeljnih dilema vezanih za čovjekov život – odnos prema transcendentalnom biću, ljubav, seksualnost, gubitak i smrt. Kao najduhovniji album štovanoga umjetnika,  Old Ideas potiče na suosjećanje i poštenje.

Samo snimanje albuma započeto je u siječnju 2011. godine, no na mnogim pjesmama i tekstovima autor je radio godinama. Dvije pjesme s albuma, “The Darkness” i “Lullaby”, prvi su put snimljene 2007. godine te su početne verzije izvođene uživo tijekom Cohenove nedavne završene, rasprodane svjetske turneje. Cohen je u listopadu na primanju književne nagrade Principe de Asturias u Španjolskoj obožavateljima natuknuo što mogu očekivati u budućnosti.

“S godinama sam shvatio da ovaj glas donosi i upute. A upute su sljedeće… Nikada se nemojte uzgred jadati. Kanite li izraziti veliki i neizbježni poraz koji nas sve čeka, onda to treba učiniti unutar jasnih okvira ponosa i ljepote.”

Na ovome albumu Leonard Cohen surađivao je s producentima Patrickom Leonardom, Anjani Thomas, Edom Sandersom i Dinom Soldom. Cohenov prepoznatljiv bariton nadopunili su iznimni vokalisti Dana Glover, Sharon Robinson, The Webb Sisters (Hattie i Charley Webb) te Jennifer Warnes. Dizajn omota albuma i crteže potpisuje sam Cohen. “Old Ideas” Cohenov je dvanaesti studijski album u izdanju Columbia Recordsa od 1967.

Pjesme s albuma “Old Ideas”:

Going Home

Amen

Show Me The Place

The Darkness

Anyhow

Crazy To Love You

Come Healing

Banjo

Lullaby

Different Sides

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X