Leonardo Di Caprio i Martin Scorsese rade šesti zajednički film

Film je ponio ime ‘Killers of the Flower Moon” prema istoimenom romanu Davida Granna na kojem se projekt i temelji.

  • 35
    Shares
Martin Scorsese i Leonardo Di Caprio (izvor: YouTube)

Leonardo Di Caprio i Martin Scorsese udružiti će se u još jednom  glumačko-redateljskom poduhvatu kojim planiraju ekranizirati roman Davida Granna – “Killers of the Flower Moon.”

Roman, koji je baziran na istinitoj priči, prati kronike zloglasnog istrijebljivanja naroda Osage, indijanaca na čijem je teritoriju pronađena nafta. Istragu oko ubojstava kasnije je pokrenuo FBI, ne s naročitim uspjehom.

Dok će Scorsese režirati i ko-producirati film, Di Capriova je uloga još nejasna i, kako prilagođeni filmski sinopsis nije još otkriven, ne zna se koji bi lik trebao tumačiti. Najvjerojatnije je riječ ili o jednom od FBI-jevih agenata ili o ulozi Williama Halea, tzv “Kralju Osage brda”, stočaru i čovjeku koji je stajao iza ubojstava indijanaca Osage. Roman će za filmski scenarij adaptirati Eric Roth koji je 1995. godine za scenarističku adaptaciju romana “Forrest Gump” izvornog autora Winstona Grooma dobio Oscara.

Podsjećamo, ovo je nakon “Gangs of New York” (2002), “Aviatora” (2004), “The Departeda” (2006), “Shutter Islanda” (2010) i “The Wolf of Wall Streeta”, šesti zajednički projekt Scorseseja i Di Caprija.

Film se počinje snimati narednog ljeta, a kino premijera predviđena je za kasnu 2020. godinu.

  • 35
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X