Let 3 se priprema za Papu: Poslušajte ‘Hvala tebi Kriste’

‘To je pjesma ljubavi, dobročinstva, čišćenja i katarze’, poručuju iz benda. Vjerujete li im?

Let 3

Lijepa Naša naveliko se priprema za ovogodišnji Papin dolazak. Pripremili su se  i Let 3 objavivši singl i spot za pjesmu “Hvala tebi Kriste” kao zahvalu Isusu Kristu, ali i molbu Crkvi da nas više ne krade.

“To je pjesma ljubavi, dobročinstva, čišćenja i katarze. Čovjek je na dnu, pozove ga Isus, ode u kuću, a u kući se našla i Crkva, popovi koji ljudima kradu zemlju. To je zahvala Isusu, ali i molba da nas Crkva više ne krade, jer oni su najbogatije poduzeće u Zemlji”, komentirao je Mrle.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Brtsp1VaH2A[/youtube]Pjesma je premijerno puštena u Rijeci na dodjeli nagrade Status, a inicijalno je napisana za predstavu “Kilkop” Scene Gorica u režiji Ivice Buljana koja je ovih dana osvojila nagradu na najbolju predstavu na 18. Međunarodnom festivalu malih scena.

Indikativno je međutim to što je ova provokativna satira koja kritizira hrvatsku stvarnost unatoč osvojenoj nagradi dobila najniže ocjene publike na festivalu, što potvrđuje činjenicu da smo kao publika nedorasli trenutku i nespremni na suočavanje s mračnim silama koje utječu na društvo – stoji u poruci Dallas Recorda.

Isus je volio pjesmu i slao poruku mira. U istom duhu, Let 3 zahvaljuje Kristu i obraća se Crkvi. Poslušajte…

Zadnje od Vijesti

Umro je Bill Withers

Pjevač koji će zauvijek ostati upamćen po evergrinu 'Ain't No Sunshine' umro
Idi na Vrh
X