Let 3 u Močvari – trosatna rock orgija

Rock’n’roll cirkus u subotu je trajao tri puna sata. Toliko Let 3 voli Močvaru i toliko je Močvara dala Let 3- iju. ‘Naša karijera bez Močvare bila bi vidno drukčija’ – rekao je Prlja u jednom trenutku, pun šljokica i crven.

Let 3 u Močvari (Foto: RDD)

Neka cura do mene s poderanom majicom Termita okrenula se prema punašnoj metalki i rekla: “Nikad dosta ovoga!” I zaista, nikad dosta Prlje i Mrleta. K’o Loleka i Boleka. Gledao sam ih valjda desetak puta u životu i čitav taj Let 3 hype je jednostavno dosadno štreberski dobar! Nekad kao da želite da nešto zajebu čisto da imate i nešto za napisati.

Na stranu čitavo kazalište koje dolazi s njihovom muzikom, čepovi iz guzice i otkrivanje Babinih kuraca po državi. Rock’n’roll je njihova kučka i oni od istog rade što ih je volja.
Let 3 je uz Majke i Pipse pa čak i Bambi Molesterse najjači hrvatski rock proizvod. Međutim ono što u artističkom smislu izdvaja Prlju i ekipu od ostalih bendova je činjenica da Let 3 nikad nije bio samo muzika. I to je prvenstveno Mrletova zasluga. Doduše, naravno da ni Prljina kurcobolja nije odmogla toj činjenici, no Damir Martinović Mrle je taj koji je u bend donio teatralnost koja je proizašla još iz Strukturnih ptica, praktički kazališno – muzičkog projekta nastalog nakon smrti Termita. E pa upravo zbog te teatralnosti, bezobraznog riječkog punka i ruganja sa temeljnim moralnim i društvenim normama njihova glazba se ne može slušati samo na mp3-icama. Njihovu glazbu se mora i gledati.
Tek vizualiziranjem tog masivnog metala ili punk veselica ili etno poskočica ili nabrijanih hard riffova dobiješ puni paket . To je njihova sveta misija i to je ono što oni rade.
A vi? Vi odete doma pijano zadovoljni, kraći za kakvih 100 kuna ali bar znajući da niste dobili kurcem u čelo!

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X