Lovely Quinces na Twitteru odgovorila šalom na nebulozu katoličkog svećenika

‘Nakon onih testova u Zavodu za zapošljavanje, uopće mi nisu spomenuli posao proročice kao opciju, život mi je mogao ići u skroz drugom smjeru’, napisala je Dunja Ercegović alias Lovely Quinces na svom Twitter profilu, nakon što ju je salezijanski svećenik Don Damir Stojić na svom Facebook profilu prozvao proročicom, što su mediji prenijeli.

Lovely Quinces na Twitteru
Lovely Quinces na Twitteru

Podsjećamo svećenik je napisao: “Vjerujem da je Bog u subotu, 21.5.2016. za vrijeme “Hoda za život”, stavio svoju riječ na usne Dunje Ercegović, a da ona toga nije niti bila svjesna”, a potom nastavio niz s proročkim primjerima iz Biblije, uz sve se pozivajući i na fabricirana izvješća s desno-politički orijentiranih portala koji uporno tvrde kako je Dunja Ercegović prošle subote ispred Markićkine povorke zazivala majku koja je bili u blizini, iako je Dunjina majka u tom trenutku bila u drugom gradu, nekoliko stotina kilometara udaljena od svoje kćeri.

Stojić je svoje Facebook obraćanje završio stihovima Johhnyja Casha koji itekako mogu biti prijeteće interpretirani: “You can run on for a long time, sooner or later God’ll cut you down.” (Možeš dugo bježati, prije ili kasnije Bog će te posjeći – eng. pr.), pa čak i kao svojevrsni poziv na linč, ako neki vjerski fanatik osjeti da su njegove ruke u službi Boga.

Koliko je Stojić daleko od evanđelja crkve koja treba promovirati pomirbu i otvorenost nećemo ovdje trošiti riječi jer smo portal koji se bavi pop kulturom, ali ćemo potrošiti kad je u pitanju Stojićevo izvankontekstualno citiranje jednog od najvećih modernih glazbenika.

Jest da je pokojni Cash rado i često isticao da je vjernik, samo što je svoje gledanje na stvar možda najbolje sažeo rečenicom: “The gospel of Christ must always be an open door with a welcome sign for all”. (Nauk Kristov mora uvijek biti poput otvorenih vrata sa natpisom dobrodošlice za svakoga. – eng. pr.).

Stoga poštovani svećeniče, ne spominjite Cashove riječi uzalud.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X