Luxon i Boora, mladi hip-hop dvojac s Paga, se predstavlja pjesmom ‘Nane’

Luka Dobrijević ‘Luxon’ i Ante Donadić ‘Boora’, mladi i talentirani paški glazbenici, objavili su singl ‘Nane’ i pripadajući videospot.

  • 380
    Shares
Luxon i Boora ‘Nane’

Luka Dobrijević “Luxon” i Ante Donadić “Boora” paški su „oridžinali“, kažu tako za njih na Pagu. Bave se ozbiljnim poslovima, iako su neozbiljni. Glazbom se pak bave već 10 godina.

Svatko od njih dvoje ima svoj samostalni album, Luxon “Brojalice, a Boora “Vrata raja”.

Luka osim što repa je i DJ “Lukeni”, DJ-a i s gramofonskim pločama, dok je Ante „meštar čoban“ i ponosni otac dvije curice.

Pjesma „Nane“ snimana je u studiu “Kod Whoode”, kao i ostatak albuma „Brojalice“. Dino Oguić producirao je glazbu, a Domagoj Magaš zvučne efekte u svome muzičkom studiju u Pagu.

„Nane sam napisao prije 5, 6 godina kad sam bio opterećen paškim malograđanskim mentalitetom i ta je pjesma tada bila svojevrstan odgovor na razne tračeve o meni. Boora je naravno suosjećao samnom pa se nadovezao na temu. Srećom, s vremenom čovjek nauči živjeti s tim mentalitetom i stopi se s “ulicama koje imaju uši ca i misli cuju”, ispričao nam je Luxon o novoj pjesmi.

„Ako se pitate tko su nane – nane su bake iz Paga koje žive starosjedilačkim načinom života. Taj stari način života nažalost ima i neke loše strane kao što su ogovaranje, zabadanje nosa u „susjedovi pijati“, idolopoklonstvo u religijskom, društvenom i političkom smislu itd., zato “Nana” ne predstavlja samo staricu koja šije pašku čipku, već svaku osobu koja je bez obzira na 21. st. zadržala malograđanski mentalitet. Na ulicama, u izvornoj formi nana je sve rijeđa pojava, zato u praktičnom smislu u svakome od nas čući jedna mala nana, bilo da se to odnosi na dobre ili loše strane naše osobnosti.“

Videospot za „Nane“ režirao je, snimao je i montirao Hrvoje Magaš. Magaš je paški likovni umjetnik,završio je Dizajn vizualnih komunikacija pri Umjetničkoj akademiji u Splitu. Bavi se dizajnom, fotografijom, crta karikature na trgu u Pagu i počinje se baviti snimanjem i režiranjem videa, a ovo je njegov prvi video projekt.

„Pjesmom i videom dočarali smo mentalitet našeg malog mista. Spot je sniman na paškom brdu, u slijepoj uličici i na glavnome trgu. Kostimografija mladih muškaraca je “naninamontura”, ples koji izvode je paško kolo koje tradicionalno “tanca” (pleše) cijeli Pag za vrijeme karnevala. Snimano je statičnom kamerom u crno-bijeloj tehnici da se naglasi priča starih fotografija.“ rekao nam je Hrvoje o spotu.

  • 380
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh