Mando Diao, Sisters of Mercy i Dub Pistols stižu na 9. Demofest

Najpoznatiji regionalni festival demo bendova dovodi muzičke zvijezde u Banjaluku.

Mando Diao (Foto: Tomislav Sporiš)
Mando Diao (Foto: Tomislav Sporiš)

Pop rock bend Mando Diao iz Švedske, te rockeri Sisters of Mercy i ranije najavljeni electro rock sastav Dub Pistols iz Velike Britanije, glavne su zvijezde 9. Demofesta, koje će nastupati od 21. do 23. srpnja u Banjaluci, otkrila je na konferenciji za novinare Brankica Janković, direktorica festivala. Time je zaokružen revijalni program ovogodišnjeg festivala demo bendova, koji još čine i bendovi Hladno pivo, Kolja i Grobovlasnici, te Bombaj štampa i ZAA, koji su na Demofestu nastupili prije sedam godina, kada su u konkurenciji demo bendova završili kao trećeplasirani.

Na Demofestu će, naravno,zasvirati i prošlogodišnji pobjednici festivala, među kojima su Nord iz Rijeke, Rezerve iz Tučepa te S.K.A. iz Leskovca.

“Koncept Demofesta će ostati nepromijenjen, naš plan je da se i ovogodišnji Demofest održi na tvrđavi Kastel. Demofest će rasti kako naš grad bude rastao, jer smo u ovom momentu prilično ograničeni kada su smještajni kapaciteti u pitanju”, navela je Jankovićeva i dodala da je i ove godine Demofest pripremio nagrade za tri najbolja demo bendove, i to u iznosu od 5.000, 2.000 i 1.000 eura.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X