Måneskin i Leb i sol imaju najprodavanije albume u Hrvatskoj

Talijanski rock kvartet je po objavi albuma ‘Rush’ ekspresno dospio na prvo mjesto liste prodaje stranih albuma, dok Leb i sol reizdanjem ‘Kao kakao’ od prošlog tjedna drže čelnu poziciju domaćih albuma.

Måneskin ‘Rush’

Novi album „Rush!” (Menart) grupe Måneskin se već u 1. tjednu prodaje popeo na vrh liste najprodavanijih albuma u Hrvatskoj.

Album uključuje hit singlove „Mammamia”, „Supermodel”, „The Loneliest” i „Gossip” featuring Tom Morello.

„Rush!” je odmah nakon izlaska osvojio iTunes ljestvice: postao je #1 u 20 zemalja, među kojima su i SAD, Italija i Francuska. U prvih 20 je bio u čak 39 zemalja, uključujući Veliku Britaniju i Japan (#3). Produkciju uglavnom potpisuju Max Martin i Fabrizio Ferraguzzo. 17 pjesama je snimljeno u LA-u, Italiji i Tokiju, a tekstovi su na engleskom i talijanskom jeziku.

Remasterirano izdanje albuma “Kao kakao” (Croatia Records) grupe Leb i sol drugi tjedan zaredom nalazi se na broju jedan Top-liste prodaje domaćih izdanja. Time je ploča, originalno objavljena 1987. godine, postala prvo reizdanje s dva i ili više uzastopnih tjedana na vodećoj poziciji rezultata mjerenja najprodavanijih albuma u 2023. godini.

Leb i sol ‘Kao kakao’

U nastavku top liste domaćih izdanja kompilacija sastava Animatori “Greatest Hits Collection” (Croatia Records), nedavno objavljena na vinilnim pločama, popela se na drugo mjesto, a treća pozicija pripala je kolekciji singlova grupe Parni valjak “Vrijeme ljubavi” (Croatia Records). Jelena Rozga s pločom “Minut srca mog (acoustic)” (Tonika) boravi na broju četiri, dok Top 5 zatvara Opća Opasnost s kompilacijom “30 pjesama za 30 godina” (Croatia Records).

Na listi najprodavanijih stranih izdanja album Taylor Swift “Midnights” (Republic/Universal Music Hrvatska) i dalje bilježi konstantu u prodaji i nalazi se na drugom mjestu, dok se na broju tri nalazi prvo samostalno izdanje člana grupe BTS RM “Indigo” (Big Hit Entertainment). Boyband Stray Kids ovoga tjedna zatvara Top 5 – na četvrtoj poziciji nalazi se EP “Oddinary” (JYP Entertainment), a album “Noeasy” (JYP Entertainment) na broju pet.

Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovu kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. Ovotjedna lista donosi plasman najprodavanijih albuma na osnovi rezultata u tjednu od 23. siječnja do 29. siječnja 2023. godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X