Mars Red Sky u Vintage Industrialu – okrutne marsovske prilike

Na svojoj ‘Go East!’ turneji, na kojoj su nakon Grčke skrenuli i u naše krajeve, francuski bend Mars Red Sky održao je u srijedu svoj premijerni hrvatski nastup u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.

  • 5
    Shares
Mars Red Sky u Vintage Industrial Baru (Foto: Zoran Stajčić)

Sumorni, valjda, poput Marsovog crvenog neba, masivnog zvuka poput pješčanih oluja tog planeta i staklastog, visokog i ledenog vokala poput njegovih niskih temperatura – tako bi se u najkraćim crtama mogao opisati zvuk i nastup francuskog psych/stoner benda Mars Red Sky.

Mars Red Sky u Vintage Industrial Baru (Foto: Zoran Stajčić)

Ovaj trio po prvi put je posjetio Hrvatsku, točnije Vintage Industrial Bar u kojem je sinoć strovaljivao frekvencijsku lavinu iz zvučnika na publiku. Mat Gazeau, Jimmy Kinast i Julien Pras, su inače pristojni i druželjubivi momci iz Bordeauxa, ali kad je u pitanju njihova glazba, neumitan je taj osjećaj u kojem kao da vam se u kosti uvukla nemoć pred nekom prirodnom katastrofom, ali ako vas ‘zahvate’ u turbulenciju svog sporog ritma u kojem bas frekvencije unose trnce u koljena, onda nema greške da ste uhvatili dobru ‘koncertnu vožnju’ te večeri.

Mars Red Sky u Vintage Industrial Baru (Foto: Zoran Stajčić)

Jer, dok bubnjar Mat Gazeau (isturen u prvi plan na pozornici sa svojim neobično složenim Ludwigovim vintage bubnjarskim setom s dva crasha sklopljena poput fus činela ) i basist Jimmy Kinast skladno ‘oru’ ritam, dotle u zanimljivom kontrapunktu pjevač i gitarist Julien Pras drži sve visoke tonalitete svojim vokalom i svojim prstima, što je svakako pohvalno po pitanju spektra zvuka koji kao trio proizvode.

Mars Red Sky u Vintage Industrial Baru (Foto: Zoran Stajčić)

Dobra stvar na koncertu u Vintage Industrialu bilo je to što je bend imao i svog čovjeka zaduženog za psihodelične video projekcije i light show, pa je i svaka pjesma imala svoj dinamički vizualni ambijent. I više nego dovoljno da vas Mars Red Sky lansira za jednu večer u neki novi svijet s dovoljnom količinom introspekcija koje pobuđuje. A bilo je i ugodno iznenađenje vidjeti u prvim redovima i nekoliko hrvatskih obžavateljica koje su dobro znale tekstove kad je bend zašao u opus sa svog eponimnog prvijenca iz 2011. godine.

  • 5
    Shares

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh