Martin Scorsese: Marvelovi filmovi su kao tematski parkovi

Poznati redatelj je za filmove o superherojima rekao kako ih on ne doživljava kao kinematografiju, već kao zabavu u tematski dizajniranim parkovima.

Martin Scorsese (Foto: Wikipedia)

Martin Scorsese, jedan od najcjenjenijih filmskih redatelja, osvrnuo se za Empire o filmovima o superherojima koji su danas dominantna sila u filmskoj industriji. Redatelj filmova kao što su “Taksist”, “Razjareni bik” i “Dobri momci” rekao je za spomenuti magazin da su njegovi pokušaji da ubrzano shvati i uhvati korak sa suvremenim filmovima o superherojima propali.

“Pokušao sam, znaš?”, Rekao je redatelj na pitanje je li gledao Marvelove filmove. “Ali to nije kino.”

Nastavio je: “Iskreno, tematski parkovi su mi najbliži, ako ih se sjetim, tako su i napravljeni, dok glumci rade najbolje što mogu u datim okolnostima. To nisu filmovi o ljudskim bićima koja pokušavaju prenijeti emocionalna, psihološka iskustva drugom ljudskom biću.”

Ranije ove godine, “Avengers: Endgame” postao je film s najvećom bruto zaradom u povijesti nakon što je na globalnoj blagajni do 2. kolovoza ove godine zaradio 2,8 milijardi dolara, dok je osam drugih naslova iste tematike iz istog studija na top listi 30 filmova koji su najviše zaradili.

Trenutno kinima drma “Joker” Todda Phillipsa iz DC studija, za koji se neki kritičari slažu da je posudio dosta toga od Scorseseovih filmova, posebice iz “Kralja komedije” iz 1983. godine.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X