Mary May objavila pjesmu ‘Song For Eunice Kathleen’ posvećenu Nini Simone

Pjesma ‘Song For Eunice Kathleen’ čekala je u ladici izlazak drugog studijskog albuma Mary May, no na svjetlo dana izvukla inicijativa Femme Nouvelle Aquarius Recordsa koja okuplja deset autorica koje stvaraju i izvode autorsku glazbu. Pjesma je posvećena velikoj pjevačici Nini Simone, čije je pravo ime ono iz naslova pjesme. Inspirirana je njenim životom, a detaljnije tumačenje pjesme Mary May prepušta na otkrivanje slušateljima.

Mary May (Foto: Vladimira Spindler)

“Projekt Femme Nouvelle me potaknuo da objavim novu pjesmu jer je inspiracija za “Song For Eunice Kathleen” došla od jedne utjecajne, odlučne, nevjerojatno talentirane žene s burnim životom, Nine Simone. Kad su mi se asocijacije poklopile, u tri termina smo snimili pjesmu i spot i priča je zaokružena. Čast mi je biti dijelom ovog projekta koji će i u svojim narednim izdanjima podržavati žensko autorstvo te će promovirati i mnogo drugih imena aktualnih na sceni. Mislim da je to sjajna platforma za predstaviti raznolikost ženskog stvaralaštva široj publici.” – rekla je Mary May koja 31. svibnja u Laubi i uživo predstavlja kompilaciju Femme nouvelle.

Naime na trodnevnoj manifestacije u sklopu Laubina booka faira Knjiga za na more svaku će se večer održavati koncerti sudionica projekta. Mary May tako nastupa uz Ninu Romić, Maju Posavec i Natali Dizdar u petak, u subotu 1. lipnja nastupaju Ana Opalić, Sara Renar i SUN U, a nedjelja 2. lipnja je rezervirana za Akleu Neon i Željku Veverec.

Za novi singl “Song for Eunice Kathleen” snimljen je i video, iza koncepta videospota stoji Mary May, a snimala ga je i montirala nagrađivana perspektivna mlada redateljica i snimateljica Barbara Raad, njena već otprije poznata suradnica.

Osim nastupa u Laubi, Mary May čekaju još koncerti u zagrebačkoj Tvornici i riječkoj Guvernerovoj palači, naime sutra, 21. svibnja Mary May nastupa kao predgrupa Courtney Barnett, a 23. svibnja nastupa ispred neponovljive Anne Calvi.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh