‘Master of Puppets’ sa ‘St. Anger’ bubnjem – eksperiment uspio, Metallica na samrti

Jedan obožavatelj grupe Metallica pokušao je dokazati kako je odabir neobičnog zvuka snare bubnja na njihovom albumu St. Anger iz 2003. bio loš te da je jedan od bitnih uzroka loše prodaje i recepcije kod fanova.

Obožavatelj Metallice u dokolici je napravio zanimljivi eksperiment. Izvor: YouTube
Obožavatelj Metallice u dokolici je napravio zanimljivi eksperiment. Izvor: YouTube

Korisnik YouTubea pod imenom ‘data_dreams 2000’ u dokolici je zamijenio sve snare udarce bubnjara Larsa Ulricha na pjesmi ‘Master of Puppets’ s onim sa St. Anger albuma.

Efekt koji je postigao dokazuje kako je Metallica loše eksperimentirala sa zvukom bubnja te da korištenje istog nesumnjivo nagrđuje čak i Master of Puppets album iz 1986. koji je po mišljenju njihovih najvjernijih fanova još uvijek nedostižan u opusu benda.

Iako je St. Anger prodan u više od 6 milijuna primjeraka, ostvario je puno lošiji rezultat od 14 milijuna prodanih albuma “Reload” koji mu je prethodio. Čak je i sam Lars Urlich jednom prilikom rekao kako je tipičan bogati zvuk njegova snare bubnja na St. Angeru zamijenjen zvukom koji podsjeća na “očaj, jad, bijes, gubitak prihoda i slabu prodaju albuma”.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Xui06jwWaAM[/youtube]

Metallica se trenutno nalazi u studiju gdje snima materijale za nasljednika Death Magnetic albuma iz 2008., a najavljen je i njihov nastup kao glavnih zvijezda na Lollapalooza festivalu 1. Kolovoza u Chicagu.

Podsjetimo, RDD je ranije pisao i o katastrofalnoj financijskoj situaciji u kojoj se grupa nalazi zbog skupih i promašenih projekata poput festivala Orion Music + More i “Through The Never”, filma o bendu u vlastitoj produkciji koji je koštao 32 milijuna dolara više nego li je zaradio.

Saznajte više: Metallica zapala u velike dugove – tvrde biografi benda

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X