Matej Milošev i Dunja Ercegović u pjesmi ‘Drugom prilikom’

Riječ je o pomalo neobičnom projektu klasičara Mateja Miloševa.

Matej Milošev i Dunja Ercegović (Foto: promo)

Pjesma “Drugom prilikom” predstavlja prvu fazu projekta u kojem klasičar stvara za pop i rock glazbenike koji će svoj rad, ujedinjeni u zajedničkoj glazbenoj kreaciji, predstaviti i na cijelom, zajedničkom albumu, a pojedinačne singlove će pratiti video spotovi.

Tako će između ostalih Edo Maajka, Aljoša Šerić, Tonka, Jelena Radan i kao štio vidimo Dunja Ercegović a.k.a. Lovely Quinces interpretirati pjesme napisane za njih iz pera klasičnog glazbenika Mateja Miloševa. Njegove autorski zaokružene pjesme izvode glazbenici s kojima je već surađivao kao instrumentalist na njihovim albumima. Materijal je intimističko djelo, sve pjesme su svojevrsni unutarnji monolog Miloševa kroz koji opisuje život koji se događa oko njega, ali i u njemu.

Žanrovski, sve pjesme su dosta različite, ali u načelu je to pop/rock forma. “Od početka mi je bilo jasno da želim goste pjevače, uglavnom one s kojima sam imao priliku do sada surađivati kao instrumentalist, a onda i one s kojima sam uvijek htio raditi, a nisam dosada imao prilike. Glavni razlog je taj što ne znam i ne želim pjevati pa sam shvatio da mogu taj nedostatak pretvoriti u nešto dobro – moj autorski materijal koji svi ti gosti obogaćuju sa svojom interpretacijom.”, kaže o projektu Milošev.

Prva skladba koju Milošev i suradnici predstavljaju glazbenoj javnosti je pjesma “Drugom prilikom” koja je nastala u suradnji s talentiranom, mladom glazbenicom Dunjom Ercegović poznatijom kao Lovely Quinces. Glazbu u video kulisu priče, točnije u video spot, pretočila je Renata Lučić koja je zaslužna za scenarij i režiju. Nastao je u produkciji “More magnets”.”Oni su čuli i uzeli moju pjesmu i preveli je u vizualni medij onako kako su oni to osjetili – dali su svoj pečat cijeloj priči kao i producenti i gosti pjevači.” , kaže Matej Milošev.

Matej Milošev je ugledni hrvatski, klasični glazbenik koji kao instrumentalist aktivno stvara domaću glazbenu realnost svojim predanim radom već desetak godina. Kao autor aktivno stvara od od 2018. godine s prvim napisanim pjesmama za mladu i talentiranu glazbenicu Luce i njezin album prvijenac “Susret” . Kao instrumentalist surađivao je kako studijski, tako i uživo sa imenima kao što su: Oliver, Đorđe Balašević, Gibonni, Parni Valjak, Urban, Pavel, Detour, Massimo, Luce, Jelena Radan, Vatra, Tony Cetinski, Lea Dekleva, Porto Morto itd. .

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X