Mayales objavio akustičnu verziju pjesme ‘Dupli svijet’

Tijekom snimanja Mayales je napravio kratku pauzu kako bi ispred kultnog studija snimio i akustičnu verziju iste pjesme. Kontrast između dopadljive melodije i teksta te apokaliptičnog okruženja kompleksa Katran najbolje opisuje naslov pjesme ‘Dupli svijet’.

Mayales – akustični ‘Dupli svijet’

Nova pjesma Mayalesa “Dupli Svijet” objavljena je krajem proljeća 2019. godine kao najavni singl nadolazećeg, četvrtog albuma koji se od ljeta iste godine snima u studiju Miholjević/Ferina. To je prvi puta da Mayales snima dva albuma zaredom s istim producentima, sugerirajući da je autorski trojac Beluhan/Mirčeta/Geček itekako zadovoljan suradnjom sa spomenutim producentskim parom odnosno zvukom koji su postigli nagrađivanim albumom Simbol za sunce.

Živopisan kompleks Katran, nekadašnji industrijski centar u središtu Zagreba, danas je prostor koji privlači brojna imena zagrebačke urbane glazbene scene gdje stvaraju sadržaj koji obogaćuje ponudu metropole. Isti je posljednjih godina neraskidivo vezan i uz Mayalese, još od početka stvaranja albuma “Simbol za Sunce”. U neposrednoj blizini Katrana nalazio se Mayalesov umjetnički atelje u kojem su nastajale pjesme spomenutog albuma, one koji će se nekoliko godina kasnije snimati i dotjerivati u samom Katranu, u studiju popularnog producentskog para Pavla Miholjevića i Jure Ferine.

Osim toga Katran skriva i osebujan klub Maria Petrekovića u kojem Mayales radi probe svojeg mnogoljudnog benda, postave koja posljednjih tri godine fanatično izvodi pjesme iz povratničke faze Mayalesa, te dva posebna koncerta koja su velikim slovima upisana u kronologiji povratničke priče Mayalesa odnosno njihovih fanova. Kruna te suradnje je i Katran Session, dvadeset minutni video program u režiji kultnog Radislava Jovanova – Gonze, po mnogima najbolje ekranizirana sviračka virtuoznost benda koji već 27 godina širi granice domaće pop rock glazbe.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X