Mayales objavio akustičnu verziju pjesme ‘Dupli svijet’

Tijekom snimanja Mayales je napravio kratku pauzu kako bi ispred kultnog studija snimio i akustičnu verziju iste pjesme. Kontrast između dopadljive melodije i teksta te apokaliptičnog okruženja kompleksa Katran najbolje opisuje naslov pjesme ‘Dupli svijet’.

Mayales – akustični ‘Dupli svijet’

Nova pjesma Mayalesa “Dupli Svijet” objavljena je krajem proljeća 2019. godine kao najavni singl nadolazećeg, četvrtog albuma koji se od ljeta iste godine snima u studiju Miholjević/Ferina. To je prvi puta da Mayales snima dva albuma zaredom s istim producentima, sugerirajući da je autorski trojac Beluhan/Mirčeta/Geček itekako zadovoljan suradnjom sa spomenutim producentskim parom odnosno zvukom koji su postigli nagrađivanim albumom Simbol za sunce.

Živopisan kompleks Katran, nekadašnji industrijski centar u središtu Zagreba, danas je prostor koji privlači brojna imena zagrebačke urbane glazbene scene gdje stvaraju sadržaj koji obogaćuje ponudu metropole. Isti je posljednjih godina neraskidivo vezan i uz Mayalese, još od početka stvaranja albuma “Simbol za Sunce”. U neposrednoj blizini Katrana nalazio se Mayalesov umjetnički atelje u kojem su nastajale pjesme spomenutog albuma, one koji će se nekoliko godina kasnije snimati i dotjerivati u samom Katranu, u studiju popularnog producentskog para Pavla Miholjevića i Jure Ferine.

Osim toga Katran skriva i osebujan klub Maria Petrekovića u kojem Mayales radi probe svojeg mnogoljudnog benda, postave koja posljednjih tri godine fanatično izvodi pjesme iz povratničke faze Mayalesa, te dva posebna koncerta koja su velikim slovima upisana u kronologiji povratničke priče Mayalesa odnosno njihovih fanova. Kruna te suradnje je i Katran Session, dvadeset minutni video program u režiji kultnog Radislava Jovanova – Gonze, po mnogima najbolje ekranizirana sviračka virtuoznost benda koji već 27 godina širi granice domaće pop rock glazbe.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X