Mayales live snimkom ‘Koliko je stvari ostalo’ duetom s Aljošom Šerićem, najavljuju ‘Katran Sessions 2’

Stigao je i sedmi singl s Mayalesove ‘Domovine’, pjesma ‘Koliko je stvari ostalo’, otpjevana u duetu s Aljošom Šerićem, starim prijateljem benda koji je svojim glasom i bradom savršeno uletio u raskošnu odu nostalgiji, u pjesmu koju će dobro razumjeti svaki ponosan otac s povremenim pogledom u retrovizor svojeg života.

Mayales feat. Aljoša Šerić ‘Koliko je stvari ostalo’

Riječ je o još jednom Mayalesovom klasiku stvorenom uz pomoć bezvremenskih rock aranžmana i raskošnog instrumentarija koji podsjeća na vječne klasike žanra koliko i na suvremenu produkciju kakvu volimo čuti kod nagrađivanih umjetnika poput Nathaniel Rateliffa ili Brandi Carlile. Nostalgija zapakirana na specifičan Mayalesov način djeluje tako tečno i jednostavno, a opet raskošno i slojevito.

Koliko je stvari ostalo, dakako, prati i video koji je Mayales snimio uživo u sklopu svojeg novog ciklusa “Katran Sessiona” snimljenog u listopadu prošle godine, u režiji Radislava Jovanova Gonza. Glazbenu produkciju potpisuje Pavle Miholjević.

“Postoje pjesme koje se dugo stvaraju, i one koje jednostavno iscure iz nas – brzo, tečno, i često bolje od onoga što smo zamislili. Tijekom pandemije Vlado je improvizirao mali kućni studio u Petrinji, pa svako malo slao instrumentalne demose koje je redom nazivao Covid 20, Covid 21,… Kada je stigao mail naslovljen Covid 22, brzo sam prepoznao kemiju instrumentalnog predloška u kojem je sve više-manje bilo gotovo i jasno. Tekst je u rekordnom roku iscurio iz mene, i pjesmo smo ubrzo predali na popis songova za Domovinu – koja se u tom trenutku već ozbiljno gradila u studiju Pavla Miholjevića i Jure Ferine. Sve se događalo neobično brzo i spontano, tako i ideja da se pozove Aljošu Šerića za duet. Stari prijatelj se odazvao i istog trena ponudio interpretaciju kakvoj smo se i nadali. Definitivno jedna od ljepših uspomena iz procesa stvaranja Domovine.”, otkrio je Petar Beluhan, a nadovezao se Aljoša Šerić: “Malo bendova ima svoj zvuk, svoj potpis, pjesme koje su samo njihove i ničije više, Mayales ima takve pjesme, pjesme koje zvuče neuhvatljivo, izmiču kanonima i pravilima, one koje divljaju svemirom, pulsiraju frekvencijama koje samo posebni čuju. Počašćen sam što me Pero pozvao da gostujem na jednoj takvoj, nadam se da je nisam pokvario.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X