Maynard James Keenan ima oštećena pluća nakon što je preležao Covid-19

Pjevač grupa Tool, Puscifer i A Perfect Circle u posljednjem intervjuu navodi da je uspješno prebolio infekciju koronavirusom u veljači ove godine, ali da se i dalje bori s popratnim efektima, a jedan od njih je i oštećenje pluća.

Maynard James Keenan (Foto: Wikipedia)

Keenan je Covid-19 dobio krajem veljače, prije službenog proglašenja pandemije. “Nekako nisam želio trčati uokolo vrišteći da sam obolio. Ali to je stvarno. A tu su i posljedice ”, rekao je Keenan za AZ Central. “Morao sam proći neku osnovnu terapiju kako bih poništio preostale efekte. Još uvijek kašljem. Još uvijek imam oštećenje pluća. ”

Na pitanje osjeća li se trenutno dobro, Keenan je odgovorio: “Pa ne. Još uvijek imam kašalj. Svaki drugi dan imam napadaje kašlja jer su mi pluća i dalje oštećena na vrhovima. I upravo sam prebolio upalu koja mi se događala na zapešću i rukama. Imao sam autoimuni napad na svoj sustav u obliku reumatoidnog artritisa. U osnovi, koliko razumijem, napada čudne točke i to slučajno. Dakle, to sam dobio. To je bila moja nagrada.”

Što se tiče teme nošenja maske kako bi se spriječilo širenje Covida-a, Maynard smatra da je politička polarizacija virusa “smiješna”. “To je samo apsurd. Nosimo sigurnosne pojaseve. Više ne pušimo u vlakovima, avionima ili taksijima, pa čak ni u restoranima. Postoje razlozi za te stvari. Ne znam. Osjećam kao da postoji preokret u ideji osobne slobode gdje kao sa se sloboda doživljava na način da možeš ući u nečiju kuću, odbaciti njihov obrok ili vikati ružne stvari njihovoj baki. To nije ono što je sloboda. Sloboda je sposobnost da se bavite svojim životnim stilom, bavite se onim što želite učiniti za svoju obitelj, za svoju budućnost, kakvo obrazovanje želite steći. A s tom slobodom dolazi i odgovornost da pazite na sebe, na svog susjeda, na svoju obitelj, na sve. Dakle, postoje neki kompromisi koji dolaze zajedno sa slobodom. Ne znam zašto je to tako teško shvatiti”, izjavio je pjevač.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X