Medijska cipelarka: Traži se živ ili mršav

Rubrika Dno dna ovog puta se bavi halucinacijama koje su prethodna dva tjedna pogodile estradno medijski prostor. Žrtva halucinacije je, pogađate, Jacques Houdek.

Jacques Houdek (RDD)

Hrvatskom profesionalnom pjevaču Jacquesu Houdeku pričinilo se da se uspio plasirati na poznato britansko natjecanje pjevača amatera. Nakon toga mu se pričinilo da je tamo automatski pobijedio te je odmah pripremio i pjesmu znakovitog naziva „Go And Get It“ za proboj na strano tržište, jer po domaćim legendama na tom dalekom zapadu za uspjeh je dovoljno kao i u Hrvatskoj samo doći na televiziju i stvar je riješena.

Kako se uspjeh počeo pričinjavati pjevaču, tako se i medijima počelo pričinjavati da ovaj višestruki gubitnik s Dore i najmizernije plaćeno grlo za HDZ-ovu kampanju u povijesti uz to još i ilegalnim novcem odjednom netko tko će Go u Britaniju i Get slavu preko Night. Well, no way Jose. Ne ide to tako.

Jacques se naravno nije plasirao, ali eto pričinilo mu se da je to zbog toga što nije dobio vizu za Veliku Britaniju. No val pričinjavanja je nastavljen i kod drugih. Hrvatskim radio stanicama koje i dalje vrte „Go And Get It“ se pričinjava da je to pjesma za strano tržište, a ne pjesmuljak koji neće dobaciti ni do Bregane.

No ispalo je da postoje i novinari koje je halucinacija jače pogodila, pa čim negdje na ulici ugledaju nekakvog debeljka u njemu vide Houdeka. Ili je to možda službeni početak nove sezone sprdnje na Jacquesov račun, jer prošli tjedan je u istim tim medijima bio buduća britanska, a potom i svjetska zvijezda, a ovaj tjedan je samo debeo.

Je li to samo još jedna u nizu novinarskih halucinacija ili prikrivena diskriminacija? Bit će da je ono prvo jer je na istom portalu već dvadeset godina pokojni Freddie Mercury završio u rubrici koja se zove „Mladi i neizbježni“.

Prijašnje Dno Dna: Kad dosadni dosadnoj dosađuje

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X