Melita Lovričević predstavlja novo ruho vječitog klasika Alfija Kabilja ‘Neka cijeli ovaj svijet’

Melita Lovričević, pjevačica i skladateljica, predvodnica fusion jazz sastava More Love Ensemble i članica brojnih glazbenih projekata, nakon tri uspješna singla predstavlja novo ruho klasika velikana Alfija Kabilja.

Melita Lovričević (Foto: Foto: Ines Ličina)

Melita je s Willemom Miličevićem oformila glazbeni duo Fragmented2 i uz Luku Žužića na klavijaturama daje hommage jednoj od domaćih glazbenih himni, prenoseći je iz prostora mjuzikla u zvukove 21. stoljeća.

„Početkom prošle godine krenula sam s gospodinom Kabiljom komunicirati na temu obrade njegovih skladbi kroz fuzijske žanrove koji su oformili zvuk kakav preferiram i njegujem. Pjesma je mješavina fusion jazza, elektronike, avangarde, popa, triphopa, klasike i brojnih podžanrova koje sam otkrivala kroz rad u kazalištu i drugim medijima”, ističe glazbenica.

Obradu je komentirao i Alfi Kabiljo: „Melita Lovričević je na vrlo interesantan i originalan način interpretirala često izvođenu pjesmu ‘Neka cijeli ovaj svijet’, finale iz mjuzikla Jalta, Jalta. Ona ima ogroman broj interpretacija, od kojih je ona s Vice Vukovom osvojila drugo mjesto na prvom izdanju festivala Yamaha u Tokiju. Želim joj i dalje mnogo uspjeha.”

Melita Lovričević glazbena je umjetnica, autorica, glazbena pedagoginja i terapeutkinja, ali i promicateljica jazz glazbe. Uz klasičnu pozadinu publiku je osvojila svojom vizijom jazz glazbe s kojom stalno eksperimentira i iznenađuje novim projektima i djelima. Kako je sama istaknula, svakodnevno uranja u glazbu, uvijek nešto zapisuje, a inspiraciju pronalazi u brojnim detaljima iz života.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X