Memoari Petea Townshenda: Između Jaggerove one stvari i Vedderove nesigurnosti

U SAD-u jesen je preplavljena izdanjima memoara glazbenika, a jedno od najzanimljivijih javnih čitanja i predstavljanja bilo je za autobiografiju ‘Who I Am’ Petea Townshenda.

Pete Townshend 'Who I Am'

Danas sa 67 godina iskustva Pete Townshend čak i da je bio samo gitarist i kreativna snaga benda The Who imao bi veliku bazu poklonika koji bi njegovu životnu priču dočekali s ushićenim odobravanjem. No osim što je jedan od najutjecajnijih i najtalentiranijih rokera on je i jedan od najbritkijih mislioca pa će podeblja Who I Am zadovoljiti i na intelektualnom planu. Novinar britanskog Spina, David Marchese koji je imao priliku ući u knjižare u New Yorku u kojoj je prošli tjedan predstavljena knjiga već se dokopati i same knjige na službeni glorificirajući PR kaže: Ma koga ja to zavaravam (Who am I kidding) , idemo odmah na sočne dijelove.

Otvoren kada je u pitanju propitivanje vlastite seksualnosti Townshend se u knjizi tako prisjeća susreta s Mickom Jaggerom. “Mick je jedini muškarac kojeg sam ikada ozbiljno poželio pojebati. Nosio je opuštene hlače u stilu pidžame bez donjeg rublja, i kako se naginjao natrag nisam mogao ne primijetiti obris njegovog uda dok leži uz nogu, dug i nabrekao. Mick je očigledno bio obdaren.”

Zanimljiv je i doživljaj koji je imao s Marvinom Gayeom.  “Jedne večeri dok sam sjedio s Marvinom dok je pregovarao o kupovini komada čistog kokaina veličine teniske loptice, odlučio sam mu reći što mi znači njegova glazba.”

Detalj iz sjećanja s manje beznađa uključuje Eddieja Vedera. “Nakon koncerta u San Franciscu razgovarao sam s Eddiejem Vedderom, pjevačem Pearl Jama. Imao je problema oko toga kako se nositi sa slavom pa je čak razmišljao o tome da se vrati surfanju. Rekao sam mu svoju: Ne biramo mi nego publika. Mi smo od njih odabrani i bez kandidature, prihvati to.”

48 godina karijere je velik zbroj trenutaka, a osim sa životom benda ispunjeni su vrlo dobro i životom Petea Townshenda koji u knjizi progovara baš o svemu pa i o pravnoj borbi u dokazivanju svoje nevinosti kada je u pitanju korištenje pedofilske pornografije na internetu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X