Memoari Petea Townshenda: Između Jaggerove one stvari i Vedderove nesigurnosti

U SAD-u jesen je preplavljena izdanjima memoara glazbenika, a jedno od najzanimljivijih javnih čitanja i predstavljanja bilo je za autobiografiju ‘Who I Am’ Petea Townshenda.

Pete Townshend 'Who I Am'

Danas sa 67 godina iskustva Pete Townshend čak i da je bio samo gitarist i kreativna snaga benda The Who imao bi veliku bazu poklonika koji bi njegovu životnu priču dočekali s ushićenim odobravanjem. No osim što je jedan od najutjecajnijih i najtalentiranijih rokera on je i jedan od najbritkijih mislioca pa će podeblja Who I Am zadovoljiti i na intelektualnom planu. Novinar britanskog Spina, David Marchese koji je imao priliku ući u knjižare u New Yorku u kojoj je prošli tjedan predstavljena knjiga već se dokopati i same knjige na službeni glorificirajući PR kaže: Ma koga ja to zavaravam (Who am I kidding) , idemo odmah na sočne dijelove.

Otvoren kada je u pitanju propitivanje vlastite seksualnosti Townshend se u knjizi tako prisjeća susreta s Mickom Jaggerom. “Mick je jedini muškarac kojeg sam ikada ozbiljno poželio pojebati. Nosio je opuštene hlače u stilu pidžame bez donjeg rublja, i kako se naginjao natrag nisam mogao ne primijetiti obris njegovog uda dok leži uz nogu, dug i nabrekao. Mick je očigledno bio obdaren.”

Zanimljiv je i doživljaj koji je imao s Marvinom Gayeom.  “Jedne večeri dok sam sjedio s Marvinom dok je pregovarao o kupovini komada čistog kokaina veličine teniske loptice, odlučio sam mu reći što mi znači njegova glazba.”

Detalj iz sjećanja s manje beznađa uključuje Eddieja Vedera. “Nakon koncerta u San Franciscu razgovarao sam s Eddiejem Vedderom, pjevačem Pearl Jama. Imao je problema oko toga kako se nositi sa slavom pa je čak razmišljao o tome da se vrati surfanju. Rekao sam mu svoju: Ne biramo mi nego publika. Mi smo od njih odabrani i bez kandidature, prihvati to.”

48 godina karijere je velik zbroj trenutaka, a osim sa životom benda ispunjeni su vrlo dobro i životom Petea Townshenda koji u knjizi progovara baš o svemu pa i o pravnoj borbi u dokazivanju svoje nevinosti kada je u pitanju korištenje pedofilske pornografije na internetu.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X