Metallica će odsvirati cijeli ‘Crni album’ u bivšem zatvoru

Idućeg proljeća danski Download Festival će se održati u prostorima nedavno ugašene kaznionice. Headliner Festivala je Metallica koja je odlučila svirati sve pjesme s ‘Crnog albuma’ iz 1991. godine.

Metallica - 'Crni album' iz 1991. godine

Metallica će u cjelosti odsvirati svoj peti album iz 1991. godine, popularno zvan „Crni album“ na Download Festivalu 6. lipnja 2012. u prostoru nekadašnjeg zatvora Statsfængsel u Danskoj. Statsfængsel je izgrađen 1853. i od tada je bio u funkciji zatvora gdje su dugogodišnje kazne služili osuđenici za teške zločine. Zatvoren je 2006. kada je pretvoren u prostor za održavanje brojnih koncerata i priredbi.

Metallica će biti headliner Download Festivala i članovima grupe se iznimno sviđa ideja što će biti održan u prostoru bivše kaznionice. Inače Metallica ima već iskustva sa sviranjem u zatvorskim prostorima. 2003. je povratnički singl s albuma „St. Anger“ snimljen u San Quentinu u Kaliforniji, a grupa je također svirala i zatvorenicima nakon što je dobila pismo zahvale poslano s druge strane zatvorskih rešetki.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X