Metallica singlom najavljuje veliku turneju i novi album ’72 Seasons’

‘Lux Æterna’ predvodi prvu ploču benda u 6 godina, prije turneje po Sjevernoj Americi i Europi.

Metallica “72 Seasons”

Metallica se vraća: novi album i turneja dolaze 2023., a danas su podijelili pjesmu pod nazivom “Lux Æterna”. Album “72 Seasons” su producirali Greg Fidelman, James Hetfield i Lars Ulrich, a stiže 14. travnja sljedeće godine. Datumi njihove turneje kreću u Europi istog mjeseca, prije niza koncerata u Sjevernoj Americi kasnije tijekom godine. Dodatna mjesta su zakazana za Europu i Ameriku 2024. godine. Turneja uključuje dva nastupa u svakom posjećenom gradu, a bend obećava potpuno različite setliste i prateće postave na svakom.

U priopćenju za javnost, Hetfield ovako objašnjava naslov ploče: “72 godišnja doba. Prvih 18 godina naših života koje formiraju naše pravo ili lažno ja. Koncept da su nam roditelji rekli ‘tko smo’. Moguće prepucavanje oko toga kakva smo osobnost. Mislim da je najzanimljiviji dio ovoga kontinuirano proučavanje tih temeljnih uvjerenja i načina na koji ona utječu na našu percepciju svijeta danas. Velik dio našeg iskustva u odrasloj dobi je rekonstrukcija ili reakcija na ta iskustva iz djetinjstva. Ostajemo li zatvorenici djetinjstva ili se oslobađamo od tih okova koje nosimo.”

“72 Seasons” stiže više od šest godina nakon svog prethodnika, “Hardwired…To Self-Destruct”. Od tada su reizdali neke klasike, izdali drugi live album sa San Francisco Symphonyjem, naručili album obrada s Phoebe Bridgers i Kamasijem Washingtonom i probili se na Billboardovu ljestvicu pjesama s “Master of Puppets” nakon pojavljivanja u “Stranger Things”.

Popis pjesama “72 Seasons”:

01 72 Seasons
02 Shadows Follow
03 Screaming Suicide
04 Sleepwalk My Life Away
05 You Must Burn!
06 Lux Æterna
07 Crown of Barbed Wire
08 Chasing Light
09 If Darkness Had a Son
10 Too Far Gone?
11 Room of Mirrors
12 Inamorata

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X