Michael Caine ponudio konačno objašnjenje završetka Nolanovog ‘Inceptiona’

Michael Caine dao je na uvid svoje objašnjenje posljednje scene u, sad već kultnom filmu, ‘Inception’, redatelja Christophera Nolana.

  • 9
    Shares
Michael Caine (izvor: Wikipedia)

Podsjetimo, nakon izlaska filma 2010. godine oko posljednje scene i vrtećeg zvrka koji dijeli san od realnosti stvoreno je milijun različitih fanovskih i nefanovskih teorija.

Caine je, sada, ponudio objašnjenje iz ugla samog Nolana. Govoreći u sklopu nedavne londonske manifestacije u koju je bilo uključeno i novo emitiranje “Inceptiona” Caine se, odgovarajući na pitanja, prisjetio i trenutka kada je prvi put dobio scenarij u ruke.

“Kada sam prvi put pročitao priču sve mi je bilo tako zamršeno, pa sam mu otvoreno i rekao (Nolanu), “Ne razumijem gdje je u ovoj priči san, a gdje realnost”, objasnio je Caine.

“On mi je rekao, “Tamo gdje si ti u sceni to je realnost, realni svijet, tamo gdje te nema u sceni to je san.”

Što to onda znači za sam kraj filma?

U posljednjoj sceni, lik Leonarda Di Caprija, Dominic Cobb, susreće se na aerodromu s profesorom Stephenom Millsom, kojeg tumači Michael Caine. Profesor Stephen Mills, zatim, konačno, odvozi Cobba kući, njegovoj djeci.
Dominic Cobb u pokušaju da utvrdi da li je taj trenutak san ili java zavrti zvrk – svjestan činjenice da će se zvrk nastaviti vrtiti zauvijek ako je riječ o snu.

Gledatelj pritom vidi zvrk kako se vrti, a scena se naglo prekida prije nego li vidimo da li je zvrk pao.

No, ova Caineova intepretacija ujedno znači da je zvrk pao, dakle u pitanju je “happy end”, jer Caine je taj koji Di Caprija, odnosno Dominica Cobba dovede kući što znači da Dominic Cobb ostatak svojeg života provede sretno i berićetno.

  • 9
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh