Michael Stipe potvrdio da bi mu solo album ‘trebao izići sljedeće godine’

‘Nemam ugovor ni s kim osim sa sobom. Tako da mogu raditi što god želim.’

Micharl Stipe (foto: Wikipedia)

Michael Stipe potvrdio je da još uvijek radi na svom debitantskom albumu, te da bi “trebao izići iduće godine”. Bivši frontmen R.E.M.-a je dao intervju za Departures u kojem je podijelio pojedinosti o svojim nadolazećim projektima kao i razmišljanja o vremenu provedenom u bendu.

Govoreći o svojoj samostalnoj ploči, glazbenik je rekao: “Radim na svom prvom solo albumu. Surađujem s gomilom različitih glazbenika, a svaka od tih pjesama, ako bude po mome, a mislim da hoće jer sve plaćam sam, bit će vrlo drugačija… Nemam menadžment. Nemam etiketu. Prvi put u svom odraslom životu nemam ugovor ni s kim osim sa sobom. Tako da mogu raditi što god želim. U svakom slučaju, svaku od pjesama će pratiti vizualni prikaz, a to bi se trebalo posložiti sljedeće godine.”

Spomenuo je i “rad s mnogo plesača sljedeće godine” i razgovarao o nadolazećoj umjetničkoj izložbi koja će se održati u Milanu u ICA-i, kao i o novoj knjizi. “Radim na mnogo skulptura”, primijetio je. “Bit će puno portreta temeljenih na fotografijama. Dakle, imam ploču, predstavu, i onda, naravno, da to dodatno zakompliciram i otežam sebi, izaći će i moja sljedeća knjiga za Damiani. I radim nešto čega se potpuno užasavam i nisam siguran da sam sposoban. Zapravo, znam da sam nesposoban, ali počeo sam slikati.”

Upitali su ga i je li ikada razmišljao o prestanku glazbe. “Kad se bend raspao, nisam mogao zamisliti nastavak bavljenja glazbom i trebalo je pet godina prije nego što sam se mogao vratiti ideji o tome”, rekao je. “I vratio se potpuno slučajno s projektom Fischerspooner, koji sam volio. Još uvijek sam oduševljen koliko je dobar materijal s kojim smo radili na toj ploči, koja se zvala “Sir”. Uspostavio sam dugogodišnji radni odnos s producentom Andyjem LeMasterom, što je stvarno važno.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X