Milo Yiannopoulos otpušten iz političkog tima Kanyea Westa

Yiannopoulos je bio jedan od nekolicine desničarskih ličnosti koje su se pridružile Yeu tijekom večere u kući bivšeg predsjednika Donalda Trumpa.

Milo Yiannopoulos (foto: Lucian Wintrich/Wikipedia)

Zvijezda tzv. američke alternativne desnice i bivši urednik Breitbart Newsa, Milo Yiannopoulos, više neće raditi s Kanyeom Westom u njegovom političkom timu nakon što je dobio otkaz, javlja Daily Beast. U nedjeljnoj objavi na Telegramu, Yiannopoulos je potvrdio odlazak, ali je rekao da je odluka “obostrana”.

“Ye i ja smo došli do zajedničkog zaključka da bih se trebao povući iz njegovog političkog tima”, napisao je Yiannopoulos: “Nastavit ću se moliti za Yea i sva njegova nastojanja.”

Ye je rekao paparazzima da će se Yiannopoulos, koji je prethodno stažirao kod zastupnice Marjorie Taylor Greene, pridružiti njegovom političkom timu kao voditelj kampanje 25. studenog nakon što je reper najavio da se namjerava kandidirati za predsjednika 2024. godine. Još nije službeno podnio dokumentaciju za početak tog procesa.

West je i dalje zaglibljen u kontroverzama oko svog antisemitizma, koji uključuje hvaljenje Adolfa Hitlera i objavljivanje svastike na svom Twitteru, nakon čega mu je Elon Musk ponovno isključio račun na platformi.

Yiannopoulos je bio jedan od nekolicine desničarskih ličnosti koje su se pridružile Yeu tijekom večere u kući bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u Mar-a-Lagu 22. studenoga. Trump je kritiziran zbog sastanka nakon što je objavljeno da je još jedan zaposlenik Yea, bijeli rasist Nick Fuentes, također bio prisutan.

Govoreći za NBC News o tom događaju, Yiannopoulos je rekao da je organizirao večeru Trumpa i Yea kako bi “zagorčao Trumpov život” jer je vjerovao da se Trump neće ispravno ponijeti kad vijest o sastanku postane javna.
“Htio sam poručiti Trumpu da je sustavno opetovano zanemarivao, ignorirao i zlostavljao ljude koji ga najviše vole, ljude koji su ga postavili na dužnost, a takvo ponašanje se na kraju vrati na naplatu,” rekao je Yiannopoulos za NBC. Fuentes je zanijekao da je večera bila zavjera protiv Trumpa u postu na Telegramu nakon izvješća NBC-a.

Ye je sa svog Twitter računa u četvrtak uklonio reference na Yiannopoulosa i Fuentesa prije nego što je istog dana trajno suspendiran, izvijestio je Newsweek.

Yiannopoulos, dugogodišnji desničarski provokator, dao je ostavku na mjesto urednika Breitbart Newsa 2017. nakon što su se pojavile njegove podcast snimke u kojima se činilo da odobrava pedofiliju. Nakon godina života otvorenog homoseksualca, Yiannopoulos sada sebe opisuje kao “bivšeg homoseksualca” i planira izgraditi centar za konverzijsku terapiju na Floridi.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X