Miroslav i Gordana Evačić predstavljaju potpuno novi zvuk singlom ‘Zbog nas’

‘Očekujte neočekivano’, riječi su kojima su Miroslav i Gordana Evačić, priznati autori i multiinstrumentalisti, najavili izlazak svog novog glazbenog materijala – singla ‘Zbog nas’ . Novi singl donosi zaokret u zvuku, a ujedno je i njihovo prvo službeno izdanje pod okriljem diskografske kuće Universal Music Hrvatska.

Miroslav i Gordana Evačić (Foto: Marko Horvat)
Miroslav i Gordana Evačić (Foto: Marko Horvat)

“Pjesma “Zbog nas” nastala je iz našeg života i novog pristupa u glazbi. U glazbenom smislu zaželjeli smo se promjene, novog zvuka, drugačijeg stila. Inspiracija za nove pjesme, drugačije od prijašnjih Čardaš Blues albuma, postoji već neko vrijeme. No, nije bilo lako odabrati kojom ćemo pjesmom iskoračiti u novu glazbenu etapu “, ističe Gordana Evačić . Njen životni i glazbeni partner Miroslav Evačić se nadovezuje: ” Sama pjesma govori o ljubavi. Zvukom i stihovima željeli smo dočarati nježnost, suptilnost, snagu, sve što ljubav nosi. Ljubav koja je više od emocije. Ljubav kao ono prirodno, tiho, nenametljivo, u sprezi s utrkom s vremenom, obavezama, bukom grada… Ljubav kao brižnost, kao postojanje. To je donijelo cijeli jedan novi senzibilitet… I sve to pretočilo se u ovu pjesmu o velikoj, postojanoj, bezuvjetnoj ljubavi “, izjavili su ovim povodom Miroslav i Gordana”.

Priča Miroslava i Gordane traje već punih dvadeset godina. Brojna međunarodna priznanja i nagrade Porin stigli su kroz njihovo djelovanje u etno glazbi. Danas, kada su njihova djeca Eugen i Sunčana porasli, vraćaju se aktivno u svijet glazbe i predstavljaju novi zvuk, novu pjesmu koja je posvećena Sunčani, ali i svoj ostaloj djeci s autizmom – s jasnim ciljem podizanja svjesnosti o potrebama osoba s autizmom. Upravo s ciljem podizanja svjesnosti i povodom Svjetskog dana autizma, koji se obilježava 2. travnja, pjesma “Zbog nas” će uz standardnu objavu na digitalnim glazbenim platformama, biti određeni period dostupna za slušanje i na njihovoj službenoj Facebook stranici.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X