Mixed Up Mary najavljuje debitantski album ‘Umolomni’

‘Umolomni’ će biti objavljen 5. listopada pod okriljem Universal Musica, a objavljena i nova verzija videospota za pjesmu ‘Ljetna’.

Mixed Up Mary ‘Umolomni’

Peteročlana noir-pop skupina Mixed Up Mary najavljuje objavu svog debitantskog albuma „Umolomni“, koji će pod okriljem diskografske kuće Universal Music Hrvatska biti objavljen 5. listopada 2018. godine.

Okosnicu skupinu čine muzičari i supružnici Ana i Konrad Lovrenčić, koji su svoje životno putovanje te neizmjernu ljubav prema glazbi i umjetnosti, spojili i na muzičkom planu. Mixed Up Mary priču su vrlo brzo predstavili i prijateljima i kolegama, te su u najbližoj Konradovoj okolini – među članovima skupine Elemental, pronašli nekolicinu muzičara koji su povjerovali u tu priču i pristali biti dio nje; tako im se pridružuju klavijaturist Davor Zanoški i gitarist Erol Zejnilović, a nakon nekog vremena i bubnjar Silvio Bočić (Mangroove, Darko Rundek).

Budući da su već nekoliko godina dio domaće glazbene scene, bilo je samo pitanje vremena kada će se široj publici predstaviti i s albumom prvijencem. „’Umolomni’ je album o kojem smo duže razmišljali nego što smo ga snimali. Pjesmu je najlakše napisati, naći joj neku smislenu sredinu da s ostalima tvori jednu razumljivu cjelinu čini nam se teže. Ovo je album o rastancima.“, otkrivaju Ana i Konrad.

Slika koja krasi naslovnicu izdanja „Umolomni“ djelo je umjetnice Dragice Dade Modrić, dok je za vizualni dizajn albuma i predivne ilustracije koje krase knjižicu fizičkog izdanja zaslužna Irena Mihalinec. Album donosi ukupno 11 autorskih pjesama, među kojima su i ranije predstavljeni singlovi „Zauvijek“ i „Ljetna“. Produkciju izdanja potpisuje Konrad Lovrenčić, dok je mastering napravio Srđan Sekulović Skansi.

Kako je u uvodu i spomenuto, upravo je za pjesmu „Ljetna“ predstavljen novi videospot, o kojem nam Ana Lovrenčić kaže: „Riječ je o ljetnoj video razglednici 2018. Ona je muški odgovor (‘man edition’) na videorazglednicu koju smo snimili prošlog ljeta, kada je singl Ljetna ugledao svjetlo dana i svjetlo ljeta. Ovaj spot izlazi na zalazu ljeta, kada od ljetnih avantura sjećanja koja ćemo čuvati u nekim mirisima koji će nas poput Proustovih madeleine kolačića vraćati u te trenutke. Ta mislim, pjesme se ne pišu po ljetu, kada sve intenzivno proživljavamo, pjesme se pišu od sjećanja. Nostalgija je najljepšeg okusa.“

O nastanku videospota otkriva: „Spot je nepretenciozan, snimali smo ga sami, mobitelom, u uvalama koje smo ovog, kao i prethodnog ljeta posjetili. Kad bi se pregrijao, mobitel smo hladili u škrinji beach bara. Ovaj ‘man edition’ bio nam je posebno zabavan jer je Koni ove godine ponovio (odglumio) sve scene koje sam ja prošle godine snimila. Sad se prepucavamo tko je bolji. Ja tvrdim da sam ja bolja jer bolje glumim, a on tvrdi da sam ja bolja jer on bolje kadrira. Anyway, I win!“.

Objavu albuma prvijenca „Umolomni“ pratit će i objava istoimenog naslovnog i najavnog singla – već sljedeći petak, 28. rujna, svjetlo dana će ugledati singl i videospot „Umolomni“, o čemu će uskoro biti poznato više detalja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X