Morrissey: Morbidno je da me konstantno povlačite u 1983.

Morrisey je rekao da više ne sluša Smithse ‘jer njegov ponos najvećim dijelom leži u njegovom radu kao solo umjetnika’.

  • 41
    Shares
Morrissey – Zagrebački velesajam, 12. prosinac 2014. (Foto: Izidor Tačković)

Govoreći na svojoj novoj web stranici Morrissey Central bivši frontman Smithsa dotakao se frustracija koje mu stvara njegova vlastita slavna ostavština.

Upitan sluša li ikada Smithse, Morrissey je odgovorio: “Ne, bilo je lijepo, ali Smithsa više nema. Moj ponos leži u albumima poput “Low In High School”, “World Peace Is None Of Your Business”, “Years Of Refusal”, “Ringleader Of the Tormentors”, “You Are The Quarry”, “Swords”, “Southpaw Grammar”, “Your Arsenal”, “Vauxhall and I”…to sam ja. Ne mogu zamisliti svoj život bez tih albuma, pa čak i “Maladjusteda”. Toliko ih volim. Smithsi su bili veliki bend ali to du bila drugačija, jednostavnija vremena.”

Zatim se prisjetio trenutka s prošlogodišnjeg predstavljanja svojeg novog solo benda.

“Prošle godine dao sam ogroman intervju Timesu, a tekst je u novinama pratila velika fotografija Smithsa, koji nisu ni spomenuti u razgovoru. Ja moram živjeti s tim. Kao da nikada ne može biti dovoljno detalja i riječi da se pogleda van Smithsa, da se složi naslov koji nije pjesma Smithsa.”

“Ne mislim da je takvo ponašanje prema meni odraz mržnje, no stalno me povlačiti natrag u 1983. je morbidno sentimentalno. To je kao da se stalno priča o periodu Davida Bowieja iz perioda singla “The Laughing Gnome”.

  • 41
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X