Mötley Crüe prodali svoj katalog BMG-u za 150 milijuna dolara

O iznosu od 150 milijuna dolara piše Variety, no drugi izvori navode da je cijena akvizicije kataloga bila daleko niža.

Mötley Crüe (Foto: Wikipedia)

Govoreći o ugovoru, bend je rekao: “Nevjerojatan je osjećaj surađivati ​​s našim novim partnerima u BMG-u. Njihov opsežan uspjeh u rocku učinio ih je savršenim domom za nastavak očuvanja i rasta naše glazbene ostavštine, osiguravajući da uvijek ostanemo na vrhu.”

Menadžer Allen Kovac dodao je: “Nakon što smo radili rame uz rame s BMG-om više od desetljeća, odnos koji smo razvili i uspjeh koji smo postigli tijekom godina učinili su ovo vrlo lakim prijelazom temeljenog na povjerenju spram ovog dragocjenog kataloga rocka.”

“Ovo je više nego samo značajna transakcija”, dodao je izvršni direktor BMG-a Hartwig Masuch i nastavio: “Ovo je novo poglavlje za izvanredan katalog. Malo bendova razumije mit i magiju rocka kao što to čine Mötley Crüe.”

Tijekom prošle godine, mnoštvo tekstopisaca i bendova prodalo je prava na svoje kataloge, a tvrtka Hipgnosis potrošila je milijardu dolara na kupnju kataloga umjetnika u prošloj godini, otkriveno je u srpnju.

Spomenuta investicijska tvrtka kupila je kataloge umjetnika Lindseya Buckinghama i grupe Blondie, kao i autorske honorare Jimmyja Iovinea i polovicu pjesama Neila Younga u ugovoru za koji se procjenjuje da je vrijedan 150 milijuna dolara.

Tina Turner je nedavno postala posljednja umjetnica koja je prodala prava na svoj katalog, a njezin novi ugovor s BMG-om navodno je vrijedan više od 300 milijuna dolara, a priča se da je Bruce Springsteen već obavio sve bitne pregovore o prodaji s tvrtkom Sony koja je zainteresirana za njegov katalog.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X