Muse se vratili s ‘Dead Inside’

Nakon promotivnog singla ‘Psycho’, trojka Muse objavila je i prvi službeni singl ‘Dead Inside’ kojim najavljuju sedmi studijski album.

Muse (Foto: Wikipedia)
Muse (Foto: Wikipedia)

Muse iznenađuju novim glazbenim smjerom pokazanim u prva dva dijela sa sedmog studijskog albuma „Drones“. Jasni utjecaji plesnih osamdesetih, s prizvucima Princea i Depeche Modea obilježavaju „Dead Inside“. Jednostavne glazbene strukture, singl se temelji na distorzijama i također jednostavnim bubnjevima, a mnogi zamjeraju jednaku lapidarnost i banalnost samih stihova pjesme.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aTcJWhmdzpg[/youtube]

Vokal, gitarist, klavirist i frontment benda, Matthew Bellamy za pjesmu je rekao da pjeva o „gubitku nade i ideje o ljubavi. (…) Ovo je mjesto gdje počinje priča albuma, a protagonist gubi nadu i postaje ‘mrtav iznutra. Dakle, osjetljiv na mračne sile predstavljene u „Psychu“, a koje se nastavljaju u sljedećih nekoliko pjesama albuma prije nego što naposljetku izvrnu, načmu i nadvladaju te mračne sile kasnije u priči.“

Singl „Dead Inside“ producirao je Robert Mutt Lange, poznat po radu s Maroon 5, Lady Gagom, Shaniom Twain, Nicklebackom i AC/DC.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X