Muzički fanovi upozoreni na terorističku opasnost na festivalima u Velikoj Britaniji

Jedan od glavnih britanskih antiterorističkih policajaca, Neil Basu, upozorio je muzičke fanove na opasnost od mogućih terorističkih napada jer, kako kaže, postoji velika vjerojatnost da se sljedeći veliki napad dogodi upravo na nekom masovnom koncertu predstojeće festivalske sezone u Velikoj Britaniji.

(Foto: Roberto Pavić)
(Foto: Roberto Pavić)

Govoreći na antiterorističkom skupu na stadionu Wembley, Neil Basu je upozorio da su festivali, noćni klubovi i velika sportska natjecanja najizglednije mete i time i događaji visokog rizika, te da su stavljeni pod poseban nadzor.

Na skupu su nazočili glazbeni promotori i dužnosnici Premier League. Basu je dodao kako su veliki stadioni već pod specijalnim nadzorom, ali je izrazio bojazan za “noćni život”.

“Želim vidjeti kako vlasnici klubova i organizatori koncerata poduzimaju jednako revno sve što mogu da zaštite građane, jer tim ljudima ne predstavlja problem napasti nedužne civile maksimalno okrutno”, prenio je Basua The Sunday Times.

Dodao je kako su glazbeni događaji posebno osjetljivi jer ih je teško osigurati, budući ih je puno i kapilarno su raspoređeni.

Ovo je upozorenje došlo nakon što je objavljeno da su povećane mjere sigurnosti u britanskim muzičkim odredištima nakon prošlogodišnjeg terorističkog napada na Pariz u kojemu je 130 ljudi poginulo i 350 bilo ranjeno. Nedugo nakon nemilog događaja Kerry King iz Slayera izjavio je kako je iznenađen što je teroristima toliko trebalo da počnu napadati rock koncerte.

Prošloga je mjeseca vlasnik Bataclana najavio kako će ponovno otvoriti klub tijekom ove godine, a prvu svirku u klubu održat će frontman The Libertines, Pete Doherty.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X