Myspace postaje internetski radio

Nova stvar na stranici je random radio program koji nije ograničen na varijablu vremena. Tu je i mogućnost slušanja po žanrovima kao i šeranje listi s prijateljima… Myspace je na putu da postane najslušaniji globalni radio.

Myspace.com - radio

Prije pet godina Myspace.com bio je na putu da postane glavni indikator popularnosti budućih izvođača, a enormno brza prodaja debi albuma grupe Arctic Monkeys išla je tome u prilog, obzirom da se diskografska kuća za njih odlučila zbog velikog broja preslušavanja pjesama od strane obožavatelja – bar tako kaže legenda.

No s vremenom Myspace je u posjećenosti izgubio pred Youtubeom i Facebookom. Jedno od poboljšanja koje bi trebalo donijeti i veću posjećenost stranice nova je intervencija Myspacea čiji stručni tim je odlučio u potpunosti iskoristiti golemu i u mnogočemu unikatnu glazbenu bazu podataka te ponuditi uslugu radio programa, s inovacijom što će svaki korisnik moći slušati svoj osobni radio program, jer postoji opcija preskakanja pjesama i slušanje programa koji je određen i po žanrovima. Play liste se naravno mogu i šerati s prijateljima, dok je i sam player poboljšan u smislu bržeg učitavanja glazbe.

Za mlade i neafirmirane izvođače ovo se čini kao dodatna šansa jer postoji veća mogućnost da njihove pjesme pronađu brže put do svoje publike. Pa sad ako je Facebook najmnogobrojnija država na svijetu, a Youtube najgledanija televizija, možda Myspace postane najslušaniji radio…

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X