Na Filozofski teatar u HNK stiže vodeći britanski teoretičar postkapitalizma

Paul Mason, vodeći britanski teoretičar postkapitalizma, višestruko nagrađivani urednik britanskog Channel 4 News, redoviti Guardianov kolumnist i konačno autor bestselera ‘Postkapitalizam: vodič za našu budućnost’ novi je gost Srećka Horvata u programu Filozofskog teatra 4. ožujka u zagrebačkom HNK.

Paul Mason (izvor: Wikipedia)

Upravo je svojim bestsellerom Mason postao poznat široj javnosti. U njemu se bavi teorijom o postkapitalizmu i to u kontekstu kojim predviđa kako trenutačna digitalna i informatička revolucija sadržava potencijal za radikalnu transformaciju postojeće ekonomije koja ne bi bila utemeljena na iskorištavanju radne snage, privatnom vlasništvu, posvemašnjoj kontroli i narcizmu društvenih mreža.

Naposljetku ni teatar Masonu nije stran pojam. Predstava po njegovu dramskom tekstu o protestima diljem svijeta, od Arapskog proljeća do Occupy Wall Street, prošle je godine izvedena u kultnome londonskom kazalištu Young Vic, a Mason se u predstavi okušao i kao glumac.

“Bilo da ste među onima koji u Facebooku vide mogućnost emancipacije, ili među onima koji u novim tehnologijama vide orwellovsku distopiju, činjenica je da bez tehnologije više ne možemo zamisliti svijet, niti o njemu misliti. Paul Mason ne samo da se uhvatio u koštac s tom kompleksnom temom, nego je ponudio i moguća rješenja za izlazak iz duboke krize čovječanstva”, stoji u najavi voditelja Filozofskog teatra Srećka Horvata.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X