Na Filozofski teatar u HNK stiže vodeći britanski teoretičar postkapitalizma

Paul Mason, vodeći britanski teoretičar postkapitalizma, višestruko nagrađivani urednik britanskog Channel 4 News, redoviti Guardianov kolumnist i konačno autor bestselera ‘Postkapitalizam: vodič za našu budućnost’ novi je gost Srećka Horvata u programu Filozofskog teatra 4. ožujka u zagrebačkom HNK.

  • 40
    Shares
Paul Mason (izvor: Wikipedia)

Upravo je svojim bestsellerom Mason postao poznat široj javnosti. U njemu se bavi teorijom o postkapitalizmu i to u kontekstu kojim predviđa kako trenutačna digitalna i informatička revolucija sadržava potencijal za radikalnu transformaciju postojeće ekonomije koja ne bi bila utemeljena na iskorištavanju radne snage, privatnom vlasništvu, posvemašnjoj kontroli i narcizmu društvenih mreža.

Naposljetku ni teatar Masonu nije stran pojam. Predstava po njegovu dramskom tekstu o protestima diljem svijeta, od Arapskog proljeća do Occupy Wall Street, prošle je godine izvedena u kultnome londonskom kazalištu Young Vic, a Mason se u predstavi okušao i kao glumac.

“Bilo da ste među onima koji u Facebooku vide mogućnost emancipacije, ili među onima koji u novim tehnologijama vide orwellovsku distopiju, činjenica je da bez tehnologije više ne možemo zamisliti svijet, niti o njemu misliti. Paul Mason ne samo da se uhvatio u koštac s tom kompleksnom temom, nego je ponudio i moguća rješenja za izlazak iz duboke krize čovječanstva”, stoji u najavi voditelja Filozofskog teatra Srećka Horvata.

  • 40
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X