Nadežda Tolokonjikova iz Pussy Riot se oglasila nakon slučaja trovanja Alekseja Navalnjija

Nadežda Tolokonjikova, politička aktivistkinja, članica i jedna od osnivačica benda Pussy Riot, u intervjuu za The New York Times je pričala o stanju ruske i bjeloruske demokracije.

Nadežda Tolokonjikova (Foto: Wikipedia)

Tolokonjikova je podijelila svoje misli u članku pod naslovom: “Ja sam aktivistkinja u Rusiji. Ne mogu vjerovati u što mi se pretvorio život”.

Osvrnula se na sumnjivo trovanje ruskog čelnika oporbe i bliskog prijatelja Alekseja Navalnjija, koji je trenutno u induciranoj komi u Berlinu, uspoređujući to sa slučajem svog bivšeg supruga Pjotra Verzilova, koji je otrovan 2018. godine.

“Bilo je grozno sjediti pored njegovog kreveta u Berlinu, kao što to sada čini Aleksejeva supruga Julia. I mislim da se nikad neću u potpunosti moći vratiti toj osobi koju zovem Petja, osobi koju volim, toj vitalnoj, zabavnoj, dobroj osobi”, izjavila je i osvrnula se i na svoje uhićenje 2012. u Rusiji: “Bila sam na robiji dvije godine samo zbog pjevanja pjesme. To je naša realnost. Živimo dan za danom, kao i naši prijatelji u Bjelorusiji. Naučiš živjeti na taj način. Boriš se kako znaš i umiješ. Nosiš se s tim, ali to postane tvoj život.”

Pussy Riot su ranije ovog mjeseca tvrdili da je jedan od njihovih članova u zatvoru u Minsku u Bjelorusiji nakon što su prethodno javili da je nestao. Kirl Mašek nestao je nakon prosvjeda u Minsku izazvanih ishodom predsjedničkih izbora jer je Aleksandar Lukašenko, koji je na vlasti od 1994. proglasio pobjedu. UN je odbacio rezultate glasanja obrazloživši da nije bilo ni slobodno ni pošteno, dok je glavna bjeloruska opozicijska figura Svetlana Tikhanovskaja također proglasila svoju pobjedu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X