Nadežda Tolokonjikova ostaje na odsluženju kazne

Sud u Zubovoj Poljani nije prihvatio njenu žalbu za smanjenje kazne zatvora.

Nadežda Tolokonjikova (Foto: Facebook)

Jednoj od članica Pussy Riota, Nadeždi Tolokonjikovoj u petak je na zakazanom žalbenom ročištu odbijena mogućnost smanjenja kazne za huliganizam motiviran vjerskom mržnjom.
Tolokonjikova je u ožujku prošle godine uhićena zbog punk protesta u obliku molitve usmjerene protiv Vladimira Putina u glavnoj moskovskoj crkvi.

Iako je bilo preporučeno njeno puštanje nakon odsluženja polovice od dvogodišnje kazne zatvora, sutkinja Lidija Jakovljeva odbila je tu mogućnost uz obrazloženje da Nadežda “nije za sve vrijeme do sada odslužene kazne poštovala pravila dobrog vladanja”. Zatvorski izvještaj navodi kako je Nadežda “neosjetljiva na etiku i savjest, te kako misli samo na sebe.” Takav opis potkrijepljen je dokazima da pri susretu sa zatvorskim medicinskim osobljem nije pozdravila, te je prilikom pritvora u Moskvi odbila izaći iz ćelije u šetnju.

Nadeždina odvjetnica Irina Krunova uložit će ponovno žalbu na temelju činjenice da im sutkinja nije dozvolila obranu putem završne riječi. Nadežda je na sudu izjavila kako joj je uvjetno puštanje iz zatvora osporeno jer se “nije pokajala”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X