Najava reizdanja albuma ‘Dark Side Of The Moon’ Pink Floyda zasuta homofobnim komentarima

Grupu su na njenim profilima na društvenom mrežama napali konzervativci i optužili je za ‘woke’ propagandu očigledno ne znajući kako je izgledala naslovnica legendarnog albuma iz 1973. godine.

Ilustracija koja je izazvala homofobni bijes dijela onih koji sebe nazivaju obožavateljima Pink Floyda (Izvor: Facebook / Pink Floyd)

“Izbacite dugu! Doimate se glupima!”, “Budite se s dugom? Gdje je ‘straight’ zastava? Nemojte me krivo shvatiti, svi bismo trebali biti vjerni onome što jesmo.”, “Od ovog trenutak više ne slušam bend!” – dio je komentara kojima je zasut profil Pink Floyda povodom najave albuma “Dark Side Of The Moon”, tj. njegovog reizdanja za jubilarni 50. rođendan. I to iz razloga jer najavna ilustracija posjeduje ništa drugo već vizualne elemente po kojima je ovaj album odavno poznat, a to je prizma kroz koju se lomi svjetlo u duginom spektru boja.

Ovaj vrhunski besmisao homofobnog izljeva bijesa uzbudio je duhove posebno u britanskom medijskom prostoru gdje se već desetljećima piše i slavi taj album i gdje ne mogu shvatiti da uopće postoji netko tko ne razumije konotaciju cijele priče stare već pola desetljeća, tj. da netko uopće može povući korelaciju između tog umjetničkog djela i zastave duginih boja koju je uzela LGBT populacija za svoj zaštitni znak 1979. godine, tj. pet godina nakon što je objavljen “Dark Side Of The Moon”.

Ali kako je netko davno primijetio, ljudskoj gluposti nema kraja. U ovom slučaju među populacijom koja sebe drži obožavateljima Pink Floyda, a nema pojma o grupi koju sluša i to ni manje, ni više kako izgleda njen do danas najprodavaniji album u karijeri.

Pink Floyd najavljuju box set ‘Dark Side of the Moon’ za 50. godišnjicu

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X