Najavljen 22. Liburnia Jazz Festival

Zvijezda ovogodišnjeg Liburnia Jazza je China Moses, kći Dee Dee Bridgewater.

22 Liburnia Jazz Festival

Dvadeset i drugo izdanje Liburnia Jazz Festivala održat će se u Opatiji, kao i uvijek – prvi vikend u srpnju. Od 01. do 03. srpnja, jazz će tako zauzeti Lungomare, Tržnicu, opatijski park i, naravno, veliku scenu Ljetne pozornice.

Festival u petak, 01.07. tradicionalno otvara Puhaći orkestar Lovran koji će u stilu dixieland parade radoznalce zatečene na Lungomaru dopratiti do Ljetne pozornice. Na Ljetnoj pozornici Dina e Mel uz gitarskog virtuoza Miroslava Tadića i Yvette Holzwarth oživjet će stare zaboravljene pjesme zadarskih Arbanasa. Bërbili/Slavuj je autentična i originalna mediteransko-orijentalna glazbena priča nadograđena novim, izuzetno snažno profiliranim obradama ovih vrhunskih glazbenika.

Subotnje jutro, 02.07. mnogi će prvu kavu popiti uz zvukove francuske glazbe u obradi Elvisa Stanića, Spartaca Črnjarića i Darka Mihelića okupljenih pod nazivom French Touch: Accordeon Project. Pozornica ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer s izložbom Salvadora Dalija, mjesto je za uživanje, poneki koktel i glazbu novog projekta Luisa Bonille i prijatelja – Exploding Pig. Njihova glazba se često opisuje kao „Jazz meets 70’s porn music“, a zrači dobrim vibracijama jazza, hip hopa, psihodeličnog lounga i lo-fi beatova. A u večernjim satima, na Ljetnoj pozornici će nastupiti zvijezda ovogodišnjeg Liburnia Jazza – China Moses. Kći Dee Dee Bridgewater nije samo od majke naslijedila glas i talent za glazbu, već je osmislila arhetip jazz vokala za novo doba,
iscrtala svoj vlastiti glazbeni svemir i spojila jazz, soul, hip hop i house.

Finale Liburnia Jazza će u nedjelju, 03.07. zaključiti Željka Veverec, koja će pod umjetničkim imenom Je Veux predstaviti svoju autorsku glazbu, poigrati se poznatim i manje poznatim pjesmama stranih i domaćih autora uz trio odličnih glazbenika s kojima istražuje granice glazbene igre i stapa neosoul, funk, pop, jazz, elektro u jedno tijelo.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X