Najavljen 3. Fibra Festival u Splitu

Fibra, festival alternativne urbane glazbe, vraća se u Split, u Ljetno kino Bačvice, 3. i 4. srpnja 2020. godine.

3. Fibra Festival u Splitu

Prvi najavljeni izvođači su: Pips, Chips & Videoclips, Detour, Svemirko, Buč Kesidi i Z++.

Za Pips, Chips & Videoclips ne treba posebna najava. Kad se kaže posebna rock pojava u Hrvatskoj, misli se na njih. Često su u Splitu, ali rijetko na open airu i nikad do sada u Ljetnom kinu Bačvice.

Detour je band koji se može pohvaliti golemom omiljenošću u svim skupinama publike, a i glazbene kritike. U Split dolaze predstaviti svoj peti studijski album „TourDetour“ za kojeg su prošle godine osvojili Porin za najbolji album pop glazbe i najbolju izvedbu grupe s vokalom.

Svemirko je jedna od najzanimljivijih novijih pojava na sceni. Albumi „Vanilija“ i „Tunguzija“ sa svojim životopisnim ritmovima i tekstovima i zabavnim i plesnim aranžmanima i melodija zaludili su ljubitelje dobrog popa.

Iz susjedne Srbije dolazi disco indie rock senzacija Buč Kesidi. Za duo iz Pančeva kritika kaže „Ono što je izvrsno kod Buč Kesidi je što stihovima opisuju manje zabavnu stranu clubbinga, a uživo naprave show za pamćenje.“ (Patrik Horvat, muzika.hr)

I na kraju tu je glazbenik zagonetnog imena Z++, član osječkog trap kolektiva Retfatlanta, koji dolazi predstaviti svoj prvi album „18++“. Album žanrovski pripada trapu, ali i izlazi iz okvira povezujući ga sa popom, a kvalitetu ovog uratka potvrđuje i nominacija u Rap&Off kategoriji Rock&Off nezavisne glazbene novinarske nagrade.

Organizator festivala, yem agencija, iza sebe ima pet velikih glazbenih festivala u četiri različita grada u Hrvatskoj. Sve je započelo koncertima i organizacijom prvog „Drito iz Tvornice“ festivala 2016. godine. Već 2017. godine yem organizira „Zagreb Beer Festival“ koji je 2018. godine posjetilo više od 100 000 posjetitelja. Iste godine pridružuje se splitska „Fibra“, a u 2019. godini yem organizira novi urbani open air festival u Samoboru „Pine Festival“ i preuzima organizaciju kultnih Dana pive Karlovac

S Fibrom yem se vraća u rodni grad ponuditi domaćima i turistima žanrovski neograničen festival kojem je kvaliteta glazbenika i produkcijska kvaliteta festivala najbitnija.

Festivalske ulaznice možete kupiti po cijeni od 70,00 kn do 30. ožujka! Nakon toga se cijena festivalske ulaznice penje na 90,00 kn i kasnije na 110,00 kn. Dnevne ulaznice biti će puštane u prodaju u travnju. Kartu kupite online putem sustava Entrio.hr (https://www.entrio.hr/event/fibra-fest-2020-7653) te na prodajnim mjestima:

Split: Dancing Bear Split (Dioklecijanova ul. 6), Ghetaldus, Split (Trg Braće Radića 10
Marmontova 8 ili Vukovarska ul. 207 / City Center One)
Trogir: Kairos Travel Trogir, Obala bana Berislavića 23
Zagreb: Dancing Bear (Gundulićeva ul. 7), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), NAF NAF
Zagreb (Ilica 8), Rockmark (Berislavićeva 13) + još 25 zagrebačkih lokacija koje zajedno sa svim ostalim prodajnim mjestima u Hrvatskoj možete naći na stranici www.entrio.hr. Kartu je također moguće kupiti u Garica shopu, Ul. ban Mladenova 3, Split.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X