Najavljena limitirana vinilna edicija Bowiejevog singla ‘Sound And Vision’

Album ‘Low’ iz 1977. godine ove će godine proslaviti 40. godišnjicu izlaska, a tom je prigodom najavljeno objavljivanje limitirane edicije prvog singla s albuma, arhetipske Bowiejeve pjesme ‘Sound And Vision’.

David Bowie 'Sound And Vision'
David Bowie ‘Sound And Vision’

Na singlici, koja će izaći 10. veljače, na A-strani će se naći remasteriran spomenuti singl, dok će B-strana sadržati njezin remix Sonjay Prabhaker iz 2013. godine. Ploča će biti ukrašena fotografijama Davida Bowieja iz filma “The Man Who Fell To Earth”.

Govorka se kako je ovo tek uvod i da bi ove godine mogao biti objavljeno i deluxe reizdanje Bowiejeve tzv. “berlinske trilogije” koja također ove godine slavi 40. godišnjicu, a u njemu bi se trebali naći “Low”, “Heroes” i “Lodger”.

U međuvremenu je objavljeno kako je posljednji Bowiejev album “Blackstar” bio najprodavanija vinilna ploča 2016. godine, što je pomoglo vinilu kao mediju da pobijedi u natjecanju prodaje s digitalnim izdanjima, po prvi put u povijesti otkako supostoji s digitanim medijima.

Ovoga će se vikenda u Brixtonu održati specijalni tribute koncert kojim će se proslaviti Bowiejev rođendan, a na njemu će nastupiti njegov dugogodišnji prijatelj Gary Oldman s još tridesetak glazbenika koji su surađivali s Bowiejem tijekom njegove duge i plodne karijere.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh