Najavljeno objavljivanje dueta Freddieja Mercuryja i Michaela Jacksona

Po prvi put će svjetlo dana ugledati dueti koje su prije trideset godina zajedno snimali Freddie Mercury, frontmen Queena i Michael Jackson, potvrdio je Brian May.

Freddie Mercury i Michael jackson (Foto: Wikipedia)

Na jesen će biti objavljene snimke dueta koje je ovaj zvjezdani pjevački par snimio 1983. godine.

„To je nešto što ljudi trebaju čuti“, izjavio je Brian May, gitarist Queena.

Freddie Mercury i Michael Jackson radili su zajedno prije 30 godina u Kaliforniji, ali materijal nikad nije objavljen obzirom kako nisu bili u stanju osigurati dovoljno vremena za LP uradak.

The Times navodi kako postoje tri pjesme koje je ovaj možda najjači muški duet svih vremena zajedno otpjevao. Otkrivajući tadašnje tenzije između Jacksona i Mercuryja, Jim ‘Miami’ Beach, odvjetnik koji je postao menadžer Queena, dao je naslutiti zašto je suradnja prekinuta. Naime Michael Jackson je tijekom snimanja u studio doveo ljamu. „Mercury me nazvao telefonom i rekao: „Miami, dušo, možeš li doći ovdje? Moraš me izvući. Snimam s ljamom!“, tvrdi Beach.

U međuvremenu glumcu Sachi Baron Cohenu je povučen angažman u najavljivanom biografskom filmu o Freddieju Mercuryju. Borat je najavljivan kao Mercury još od 2010. godine, ali mediji navode kako više nije uključen u projekt jer se nije mogao dogovoriti  s članovima grupe Queen (koji su vlasnici scenarija i glavni u donošenju odluka) kojem žanru bi film trebao pripadati.

Iz Jacksonovog tabora pak u fokusu je srceparajuće svjedočenje Katherine Jackson u multi-milijunskoj tužbi spram AEG Live promotora za kojeg je majka Michaela Jacksona uvjerena kako je kriv za njegovu smrt 2009. godine.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X